Tre menn er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge i forbindelse med det mistenkelige dødsfallet i Spjelkavik. Alle tre framstilles for fengsling i Sunnmøre tingrett torsdag.

En av de siktede har forklart at han var til stede da mannen døde, men sier han ikke har medvirket til at det skjedde.

– Han tar avstand fra at han har noe med dødsfallet å gjøre, men har fortalt at han var til stede da personen døde, forteller forsvarer, advokat Odd Hovde til smp.no.

Følg smp.no på Facebook

Hovde representerer en 26 år gammel mann som tidligere er straffedømt for grov, uprovosert vold og narkotikabruk. Forsvareren har snakket med sin klient, men ikke fått tilgang til politiavhøret. Han kan derfor ikke si mer om hva den siktede har forklart eller hvordan dødsfallet skal ha skjedd.

Les også: Flere av de siktede dømt for grov voldFå oversikt: Alt om det mistenkelige dødsfallet

Får vite dødsårsak

Torsdag vil trolig også politiet få et endelig svar på identiteten til den avdøde. Mannen blir obdusert ved Ålesund sjukehus, og da vil trolig politiet også få vite dødsårsaken.

Politiet går ut fra at mannen som ble funnet død i en leilighet i Spjelkavik er identisk med mannen som har bostedsadresse der, og har varslet de pårørende.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

– Uforstående

En annen av de siktede, en 22 år gammel tidligere straffedømt mann, stiller seg ifølge sin forsvarer Håkon Rasmussen, uforstående til siktelsen.

Advokat Erling Flisnes representerer en kvinne i 20-årene som er siktet for falsk forklaring, men han ønsket ikke å kommentere saken ovenfor smp.no onsdag.

Den siste av de siktede, en 19 år gammel mann, hadde onsdag ikke fått oppnevnt forsvarer.

Tre menn og en kvinne var onsdag pågrepet i forbindelse med det mistenkelige dødsfallet i Spjelkavik. Denne mannen er blant de tre som er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Han stiller seg uforstående til siktelsen, mens en annen av de siktede har forklart at han var til stede da dødsfallet skjedde.
Sunnmøre politidistrikt satt mellom 40 og 50 etterforskere på saken de innledende dagene, i tillegg til at de får teknisk og taktisk bistand fra Kripos. Foto: June R. Johansen