Ifølge en rapport viser målingene fra 6. oktober til i dag (25.oktober) en total bevegelse på over 76,6 mm i øvre del og 18,7 mm i nedre del av det aktive området.

Fra i går til i dag er bevegelsen 7,3 mm i øvre del og 1,2 mm i nedre del.

- Dette er på samme nivå eller en svak økning fra siste døgn, opplyses det.

Hundre ganger større

Normalt er bevegelsene i Mannen kun 1-2 cm per år. Nå pågår det altså bevegelser som er flere hundre ganger større enn normalen.

Først var det ventet at et ras på ca. 10.000-40.000 m3 skulle komme. Nå er dette altså oppjustert til 70.000-120.000 m3 med stein.

Partiet som er utsatt ligger 1100 - 1200 meter over havet.

Flytte-nekter evakuert

NRK melder lørdag ettermiddag at også personen som nektet å flytte nå har blitt evakuert.

– Det er selvsagt veldig trist for ham, men han har forstått at dette er det sikreste og beste for alle parter, sier Rauma-ordfører Lars Olav Hustad til NRK.

Nå er det ingen igjen i området.

Det vil dermed si at totalt 12 personer er evakuert. Tidligere ble det meldt at ti fastboende og én person i fritidsbolig var evakuert.

I tillegg er Raumabanen stengt og brua over til Lyngheim.

Været

Stabiliteten i fjellet har en klar sammenheng med nedbør, ifølge geologene. Det er ventet at bevegelsene vil øke relativt fort etter at nedbøren kommer.

- Det er normale måleverdier fra de permanente måleinstrumentene ved Mannen, så det er ikke noe som tyder på at bevegelsene forplanter seg til en større del av fjellområdet, opplyser Rauma kommune.

Kommunen har hatt tett dialog med meteorologene, og det er ventet mild luft og til dels betydelige nedbørsmengder utover dagen på søndag.

Sauer evakuert

Ifølge Åndalsnes Avis ble vel 200 sauer evakuert til et fjøs i bygda Måndalen, lørdag ettermiddag. To dyretransportbiler fra Nortura kom presis klokka 17 og tok seg av dette.