Helse Midt-Norge IT har nylig avdekket en systemsvikt som har ført til at 1.400 epikriser ikke ble sendt fra sykehusene til fastlegene på riktig tidspunkt. Systemsvikten skal ha oppstått i januar, ble avdekket 21. oktober, og er rettet opp, opplyser foretaket.

Dette har ført til usikkerhet rundt 1.400 epikriser. Det er usikkert om epikrisene, eller rapportene fra sykehuset, er sendt til fastlegene. Samlet sett utgjør dette, ifølge Helse Midt-Norge, to prosent av det samlede antallet epikriser som har blitt sendt ut siden feilen oppsto.

Ble ikke sendt til riktig tid

Sykehusene følger nå opp hvert enkelt tilfelle med varsling til de fastlegene og pasientene som er berørt av feilen, opplyser Helse Midt-Norge.

– Det kan være slik at epikriser som skulle vært sendt i januar ikke er kommet fram til fastlegen, men det er ikke bekreftet. Noen kan også være sendt på papir i tillegg, sier kommunikasjonssjef i Helse Midt-Norge, Tor Harald Haukås, til Dagens Medisin.

– Full oversikt

Problemene oppsto da interne adresseregistre ble avløst av nytt adresseregister i januar 2014.

– Helse Midt-Norge har nå full oversikt over hvilke pasienter som er berørt, og sykehusene kontakter både de berørte pasientene og pasientenes fastleger, skriver Helse Midt-Norge i en pressemelding.