Marie og Jeanette Dyrkorn Egge har brukt mye tid og ressurser på å finne ut hva som har skjedd med pusen "Bajas" etter at de fant den død og partert forrige uke.

- Den lå mellom et postkassestativ og en innkjørsel. Vi begynte å grine med en gang. Katten var delt i to, og vi fant bare halvparten, forteller ekteparet til smp.no.

Veterinær Ole Frøland ved Ålesund Dyreklinikk har obdusert «Bajas».

Partert

Hans konklusjon er at katten sannsynligvis er avlivet ved slag mot hodet. Videre kommer det fram at katten er delt i to ved hjelp av et redskap, heter det i epikrisen.

Ifølge obduksjonsrapporten skal også hjerne og kjeve ha blitt knust, og hodet og nakken dratt fra hverandre.

Fredag kveld opplyser Marie til smp.no at de har gått fra dør til dør i nabolaget i håp om å finne noen som vet hva som skjedde med kattepusen.

- Vi har fått minst tre vitner som sier at vår katt ble påkjørt og har ligget i grøfta fredag eller mandag i forige uke. Men dette forklarer ikke at katten har blitt mishandlet og partert, sier Marie Dyrkorn Egge til smp.no.

- Vi har funnet pels med hud i like ved et bremsespor der det kan ha skjedd, legger hun til.

Påkjørt?

Ifølge veterinæren er det ingen tegn til at katten har blitt påkjørt av den delen som ble levert inn.

- Men teorien kan være at han har blitt påkjørt i baken, og videre vet vi ikke hva som skjedde og det vil vi gjerne vite, sier hun.

Noen uker før "Bajas" ble funnet partert, kom pusen hjem med masse teip rundt kroppen.

- Vi ber om at de som vet noe eller har mistanke om noe tar kontakt, avslutter Dyrkorn Egge, som er takknemlig over for Kelly's Håp, som har bidratt med sporhund i søk rundt området "Bajas" ble funnet.