I Møre og Romsdal og Trøndelagsfylkene har det kommet lite nedbør, og det er stort sett meldt oppholdsvær også i dagene som kommer, melder Direktoratet for samfunnsberedskap (DSB).

Rådende værsituasjon har ført til at det er fare for skog-, lyng- og krattbranner mange steder langs kysten i de nevnte fylkene. DSB setter derfor ett helikopter og lederstøtte i beredskap fra fredag 21. november til søndag 23. november.

- Vi har beredskap gjennom helgen fordi oppholdsværet ser ut til å fortsette også noen dager fremover, og brannfaren er som følge av mangel på nedbør av betydning stor mange steder, sier avdelingsleder Hans Kr. Madsen i DSB.

Skogbrannhelikopteret står i beredskap på Værnes for å kunne bistå brann- og redningsvesen om det skulle bryte ut brann i skog, lyng eller kratt i helgen. Det er for de samme dager etablert en lederstøtte, og denne ivaretas av brannbefal fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen IKS.

I blant annet Romsdalen har det vært østavind og lite nedbør i flere uker.

- I Møre og Romsdal er faren størst i blant annet Rauma og Sunndal, sier sivilforsvarsinspektør Jan Birger Kavli til Sunnmørsposten.

Helikopteret er utstyrt med bøtte med kapasitet på tre tonn i hvert dropp. Det er brannsjefen i de ulike kommunene som i samarbeid 110-sentralen vurderer behov for bistand fra skogbrannhelikopter, og prosedyrene for rekvirering er de samme som under den ordinære skogbrannsesongen.