De siste års hyppige skifte av rådmenn i Ålesund koster. Nå ligger annonsen til rådmannsjobben ute med søknadsfrist 12. desember.

– Vi har et budsjett på inntil 350.000 kroner, sier varaordfører og leder av rekrutteringsutvalget Geir Stenseth.

Dette inkluderer annonsering og alt.

Ifølge Stenseth har rekrutteringskostnadene for de to forrige rådmannsansettelsene vært på omtrent samme nivå, men det lagt inn det han definerer som «en lett prisstigning».

Koster

– Rekrutteringsbyrået skal ha sitt, vi skal betale reiser til de som søker, og hvis de bor andre steder i landet, koster det. Og annonsering koster mange penger. Vi i rekrutteringsutvalget har ikke fem øre for jobben, påpeker han.

Det er rekrutteringsbyrået Utviklingspartner som er leid inn for å finne den rette personen til rådmannsstillingen. Sist gang ble det benyttet et annet byrå.

– Hva synes du om å bruke 1 million kroner i løpet av 4,5 år på å ansette nye rådmenn?

– Det er sånn det er, og vi kan ikke gjøre noe med det. Vi må gå bredt ut. Det holder ikke med bare en notis i Sunnmørsposten, mener han.

Attraktiv

«Stillingen som rådmann i Ålesund kommune er en av Sunnmøres mest attraktive og krevende topplederstillinger. Den kan bli din» heter det i utlysningsteksten.

Den nye rådmannen bør blant anna ha strategisk legning, være handlekraftig, kunne bygge relasjoner og ha relevant utdanning.

Smurt

– Vi har lagt et løp, så hvis alt går som smurt, kan ansettelsen skje i første bystyret i februar 2015. Det er det vi satser på. Og så håper vi at vi får gode søkere til ei attraktiv stiling, sier Stenseth.

– Hvilke tanker gjør du deg om at de siste rådmennene forsvinner så fort?

– Det er beklagelig. Jeg vet ikke om det har noe med Ålesund kommune å gjøre, men det må du nesten spørre rådmennene om.

Les mer fra Ålesund og omland på Smp.no

<strong>Rådmann:</strong> Olaug Flø Brekke forlot rådmannsjobben etter to år.
<strong>Rådmann:</strong> Men Ragna Dahl Grønnevet var rådmann i 6 år pluss et år som konstituert.