- Jeg kan bekrefte at det har vært en dialog, og rundt framlegging av saken om nytt sjukehus har det kommet fram at det har vært uenigheter i kriterier og vurderinger for valg av tomt. Der har man hatt ulike synspunkt, sier styreleder Ola H. Strand.

BAKGRUNN: Eidsvik går på dagen

Les også: Tror ikke saken blir utsatt

- Har dere overstyrt Eidsvik?

- Nei, vi har hatt en diskusjon rundt ulike elementer, men jeg vil beklage hvis hun føler det slik.

Les også: - Trist dag for helseforetaket

KOMMENTAR: Sykehusdramaet mot nye høyder

Uenig i tomtevalg?

Styrelederen fikk vite om at direktør Eidsvik går på dagen for en halvtime siden, da smp.no snakket med ham.

- Det betyr vel at dere er grunnleggende uenig i valg av tomt?

- Det vil jeg ikke kommentere, men vi er åpenbart uenig i kriterier og valg, sier Strand.

Hadde landet

Astrid Eidsvik og administrasjonen har allerede levert sin innstilling til kvalitetssikring, og denne innstillingen for valg av tomt vil offentliggjøres 10. desember. Det er altså dette arbeidet Helse Midt-Norge har blandet seg inn i, og administrasjonen i Stjørdal er trolig uenig i konklusjonen til Eidsvik.

Strand sier at begge administrasjonene i både Midt-Norge og Møre og Romsdal har vært enige om å samkjøre seg i argumentasjonen, og være mest mulig samkjørt i innstillingene mot de to styrevedtakene 17. og 18. desember.

- Det har vært et prinsipp for begge parter og tett dialog knyttet til prosessen og veien fram, sier Strand.

- Statsråden ikke involvert

Styrelederen beklager at Eidsvik føler seg overstyrt av Helse Midt-Norge, men benekter at statsråd Bent Høie har vært involvert i denne saken.

- Har dere gått utover prinsippene for god eierstyring?

- Nei, det føler jeg ikke. Som sagt vi har vært enige om å samkjøre oss, og det er Helse Midt-Norge som skal ta endelig beslutning i valg av tomt, sier Strand.

- Kan sjukehussaken fortsette som planlagt?

- Det håper jeg absolutt at den vil. Det fortjener befolkningen i Møre og Romsdal, og spesielt i Nordmøre og Romsdal, slik at vi kommer i gang med bygging av nytt sjukehus.

- Vi tar Eidsvik sin avgang til etterretning, og jeg mener at det er veldig trist at det skal ende sånn, sier Strand til smp.no.