–  Hva har dere gjort på lukkede administrasjonsrom og styrerom? spør Asmund Kristoffersen, tidligere styremedlem i Helse Midt. Den tidligere stortingsrepresentanten for Arbeiderpartiet og styremedlemmet i helseforetaket tar bladet fra munnen i Eidsvik-saken.

Han krever ærlige svar på hva som har skjedd før Eidsviks exit som administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal torsdag.

Les også: Overlegene støtter Eidsvik

– Skaper kaos

– Jeg ser at virkninga av det dere har gjort er å legge i grus en tillitsvekkende prosess om bygging av fellessykehus for Romsdal- og Nordmørsregionen, ledet på en mønstergyldig måte av administrende direktør Astrid Eidsvik i Helse Møre og Romsdal, skriver han i en pressemelding sent torsdag kveld.

Kristoffersen mener Helse Midt skaper kaos omkring ansvarsforhold og beslutningsprosess i tillegg til elendig omdømme og sterk mistillit fra befolkninga i regionene til deres egen ledelse.

– Enda verre er den etikk og moral dette uttrykker ved at Astrid Eidsvik åpenbart skulle tvinges til enten å mene noe hun ikke mener om plassering av fellessykehuset, eller nektes å legge fram ei innstilling basert på hennes mening, sier Kristoffersen.

Les også: Grimstad slakter Helse Midt

– Forhistorisk kultur

– Dette vitner om en forhistorisk kultur der vanlige demokratiske spilleregler omgås for å sikre et resultat en ”liten elite” ønsker. Jeg er jo ikke uten erfaringer fra dette miljøet i min tid som styremedlem i Helse Midt der jeg dessverre fikk oppleve hva konsekvensene var av å være uenig med ledelsen.

Han sier han ikke visste hva innstillinga fra Astrid Eidsvik ville inneholde, men at han har fulgt med i prosessen og vet at ryddighet og åpenhet har vært hennes og hennes medarbeideres varemerke.

Kristoffersen tror at Eidsviks innstilling ville ha innbydd til respekt hos de fleste parter, uavhengig av det syn en måtte ha på plassering av fellessykehuset.

Kommentar: Sykehus-dramaet mot nye høyder

Stort ansvar

Nå mener han det hviler et meget stort ansvar på styrelederne i henholdsvis Helse Møre og Romsdal og Helse Midt for å sikre ryddighet i prosessen fram mot beslutningen.

– Jeg ser med forundring på at begge ifølge presseoppslag stiller seg ganske så likegyldig til at en av landets aller dyktigste og lengstsittende sykehusdirektører finner å måtte gå ut av stillinga på dagen ved å uttrykke at de tar dette til etterretning.

Hva mener du om Eidsvik-saken? Si din mening i kommentarfeltet!