- Vi kjenner oss ikke igjen i påstandene som er satt fram. Kontakt mellom ledelsen i Helse Møre og Romsdal og Helse Midt-Norge er normalt, og det har vært enighet om det i denne saken», skriver kommunikasjonsdirektør Tor Harald Haukås i Helse Midt-Norge RHF til Adressa.no.

Bakgrunnen for uttalelsen var krasse beskyldninger som ansattesrepresentant Harald Topphol i styret i Helse  Møre og Romsdal kom med mot toppsjef Daniel Haga og Helse Midt-Norge i forbindelse med styrets møte i Ålesund onsdag.

Ansattrepresentanter varslet om mulig lovbrudd

Topphol hevdet at Haga hadde forsøkt å presse den nylig avgåtte direktøren i Helse Møre og Romsdal, Astrid Eidsvik, til å gå inn for Molde. Pressmiddelet skal ha vært en gunstig sluttavtale, forutsatt at hun ventet med å gå av til over nyttår.

- Spørsmålet om nytt sykehus i Nordmøre og Romsdal er av stor betydning for region og lokalsamfunn. Det er nå viktig at styret for Helse Møre og Romsdal gjør sin vurdering på selvstendig grunnlag. Vi har hele tiden vært opptatt av å opptre korrekt i forhold til lovverk og spilleregler og mener at vi har gjort det også i denne sammenheng, framholder kommunikasjonsdirektør Tor Harald Haukås i Helse Midt-Norge RHF.

Samlesak: Les samlesak fra styremøtet her