Mens mange av hennes medstudenter, og erfarne ingeniører likeså, sliter med å få jobb, er Erstad selv lettet over ikke å ha fått avslag.

– Jeg var veldig usikker, faktisk ganske sikker på ikke å få tilbud, forteller 25-åringen fra Ålesund.

Sommerjobb ble nøkkelen

Det hele begynte tidligere i år, da Erstad hadde sommerjobb hos ingeniørfirmaet MainTech i Trondheim, hvor hun studerer marin teknikk ved NTNU. Da fikk hun jobbe mot Shell Norge, som kom med en problemstilling som etter hvert ble hennes masteroppgave.

– De hadde problemer med gassprosessorene sine og trengte en kostnadsbesparende løsning for å drive riktig vedlikehold og hindre lekkasjer, forklarer Erstad.

Når smp.no ringer henne torsdag kveld, sitter hun og finpusser masteroppgaven som skal inn fredag morgen. Når den er levert, skal hun til kontoret der hun har sittet og skrevet store deler av oppgaven, for å signere arbeidskontrakten.

– Ja, det blir en noe spesiell dag i morgen, kan du si! bekrefter Erstad.

Slapp vanlig søknadsprosess

Fra anslagsvis 1. mars skal hun altså arbeide for MainTech, som gjerne vil ha unge kvinner i staben.

– Det gir bedre arbeidsmiljø og bedre resultater for bedriften, mener Gunnar Andreas Aarvold, leder for Drift og vedlikehold til Adresseavisen.

Til tross for at hun var blitt godt kjent med firmaet hvis visjon er å hjelpe virksomheter til økt effektivitet, bedre rutiner og å være i forkant av utviklinga som skjer on- og offshore samt i lufta, var Erstad langt fra sikker på å få jobb.

– De hadde ikke lyst ut noen stilling, og de mottar CV-er og søknader fra erfarne ingeniører hele tiden, forklarer 25-åringen.

Hun ble overraska og naturlig nok svært glad da hun likevel fikk tilbudet helt på tampen av innspurten med mastergraden.

Hjem til Åleby

Etter å ha brukt helga til å lande på, venter en velfortjent juleferie hjemme hos familien i Ålesund.

– Jeg skal prøve å ha meg helt fri i januar, før februar skal brukes til å sette meg inn i ny jobb. Nå gleder jeg meg til å dra til Ålesund på mandag, sier Camilla Erstad.