Norwegians rute DY414 fra Oslo til Ålesund ble truffet av lyn, fredag kveld.

- Flyet ble truffet under landing på Vigra og kunne ikke returnere til Oslo slik planen var, bekrefter kommunikasjonsrådgiver Daniel Kirchhoff i Norwegian overfor smp.no.

Teknikere inspiserer

- Det skjer fra tid til annet at fly blir truffet slik. Selv om det kan ha vært en ubehagelig opplevelse for passasjerene, utgjorde dette ingen sikkerhetsmessig risiko, siden flyet er bygd for å kunne klare slike hendelser. Sikkerheten har Norwegians aller høyeste prioritet, og flyet landet trygt på flyplassen litt før klokka 20, legger han til.

Ifølge Kirchhoff hadde flyet 172 passasjerer.

- Teknikere er fredag kveld på veg fra Oslo for å inspisere flyet, sier han.

Flere fly truffet

I tillegg til Norwegians rute DY414 ble også flere andre fly truffet av lyn på veg til Vigra, fredag. Etter det smp.no kjenner til kan det dreie seg om så mange som seks fly, deriblant ett KLM-fly og ett SAS-fly. Også flere av disse flyene måtte sjekkes av teknikere.

- Eksakt hvor mange fly det dreier seg om, har jeg ikke oversikt over, sier Tor Hånde til smp.no, lørdag morgen.

- Dette med lynnedslag er noe som skjer fra tid til anna, og her ramma det altså flere fly i løpet av kort tid. Med det sagt, så er det - som det blir poengtert av Norwegian, slik at flyene skal tåle dette. Selv om det kan oppleves som ubehagelig for passasjerene, skal det ikke være farlig, sier han.

Lørdag morgen var det bare London-flyet til Norwegian, som skulle ha gått fredag kveld, som ikke var kommet seg av gårde.

Følg smp.no på Facebook