Det er naboenes advokat, Bjarte Aambø som har sendt en begjæring om stans i arbeidene til bygningsmyndighetene i Ålesund.

Begrunnelsen er at det etter naboenes mening nå er godt nok dokumentert at grunnen under bygget er forurenset av olje, og at dette er så alvorlig at problemene må løses før det kan bli snakk om å sette i gang andre arbeider på eiendommen.

Fylkesmannen har i en tidligere klagebehandling sagt at naboene ikke har dokumentert at grunnen er forurenset. Advokaten mener det er underlig at det er naboene, og ikke utbygger som skal ha bevisbyrden i en slik sak. Nå er utbygger i gang med å fjerne gamle oljetanker, og det skal også gjøres en miljøundersøkelse.

– Dette skulle ha vært gjort på et langt tidligere stadie av saken, skriver Bjarte Aambø.

Når advokaten mener at forurensningen er dokumentert, begrunner han dette blant annet med at det ble observert olje i grøfta da kommunen la ny avløpsledning i Hatlasvingen. Naboer i området gikk også ut i Sunnmørsposten og fortalte om oljelukt i huset som de fryktet kom fra forurenset grunn.

Advokat Aambø skriver at det må være i utbyggerens interesse å stanse alt arbeid i tilfelle forurensningen er så alvorlig at de eksisterende bygningene må saneres.

Følg smp.no på Facebook