Sykkylvsbladet har ikke brutt god presseskikk i saka mot Therese Utgård. Det er konklusjonen til Pressens faglige utvalg (PFU), etter ei samla vurdering av saka.

Utgård starta en debatt om kvinner i politikken etter et kommunestyremøte i Sykkylven i oktober i år, og reagerte på det hun mente var hersketeknikker fra mannlige politikere. På det samme møtet gikk Synnøve Ramstad (H) på talerstolen og fortalte om sine egne erfaringer fra et langt liv i politikken.

Les også: Sykkylvsbladet til PFU

Etter møtet sendte Utgård et leserinnlegg til Sykkylvsbladet, der hun beskrev opplevelsene sine  fra kommunestyret. Synnøve Ramstad fortalte videre i et intervju med Sunnmørsposten at det ikke alltid har vært like lett å bli tatt på alvor og respektert som kvinnelig politiker.

I ettertid har debatten gått i Sykkylvsbladet. Redaksjonssjef Monica Aure skrev en kommentar som Utgård svarte på. Dette resulterte igjen et langt innlegg fra redaksjonssjefen, pluss en leder der redaktør Frank Kjøde skrev at saka er blåst ut av alle proposjoner.

«Det å provosere, konstruere problemstillingar og kome med løgnaktige påstandar, er ingen farbar veg», skrev redaktøren blant anna.

- Og det var nettopp påstander om at jeg farer med løgn som fikk begeret til å renne over, har Utgård tidligere uttalt. Hun klaga inn alle de tre artiklene publisert på leder- og kommentarplass, og mente avisa hadde brutt bestemmelser både i Vær varsom-plakaten og i redaktørplakaten.

Les saken: – De brukte hersketeknikkene. En etter en.

Selv om PFU ikke mener Sykkylvsbladet har brutt god presseskikk heter det blant anna i vurderinga at: «Utvalget finner omfanget og tonen i angrepet mot klager påfallende sterk, og forstår at klager reagerer. Sett i lys av klagers innlegg, mener utvalget at redaksjonsledelsen er usedvanlig nærtagende, og at redaksjonen kunne utvist langt større romslighet».

Følg smp.no på Facebook

Therese Utgård. ARKIVFOTO: ALEXANDER WORREN