Nyttårsaften er generelt en travel tid for brannvesenet, men med tørt vær og vind ble siste dag av 2014 ekstra krevende. Like etter at klokka slo 22.00 den siste dagen av 2014 hadde brannvesenet vært på utrykning hele seks ganger. Blant disse var det både husbrann, tørrkoking og gressbranner.

Kl. 20.14 ble det meldt om husbrann i Herøy der huset var overtent. Rundt kl. 17.00 ble en person hentet av ambulanse etter å ha blitt eksponert for røyk etter tørrkoking i indre bydel.

Sykkylven brannvesen var på utrykning etter røykvarsleralarm hos en HBO-klient. Spjelkavik brannstasjon måtte rykke ut etter melding om brann i en søppelbøtte på Flisnes.

Tørt og vindfullt vær

I 20-tida meldte 110-sentralen at det er tørt vær og vind, og oppfordret alle til å bruke vernebriller og fornuft på nyttårsaften. Likevel har de rykket ut etter melding om gressbrann både i sentrum og indre bydel.

Kl. 21.20 meldte Sunnmøre politidistrikt på twitter at det har vært en mindre gressbrann på ca. 20 kvadratmeter under Storhaugen.

- Trolig er det fyrverkeri på Storhaugen som har forårsaket brannen, heter det i twitter-meldingen.

Like etter kl. 22.00 meldte Møre og Romsdal 110-sentral på nytt om gressbrann. Denne gangen i indre bydel.

Gressbrann ble det også i Skarbøvika, men denne fikk beboerene i området slukket på egenhånd.

Felles for alle brannene, med unntak av husbrannen i Herøy, er at de ble slukket raskt. I Herøy foregår slukningsarbeidet fortsatt kl. 22.26.