Audhild Gregoriusdotter Rotevatn er den fjerde  søkeren til stillingen som dekan på avdeling for mediefag på Høgskulen i Volda. I motsetning til ektemannen, digital redaktør Tormod Utne i Sunnmørsposten, ønsket Rotevatn at hennes navn skulle bli unntatt fra offentligheten. Sunnmørsposten har bedt om å få vite navnet på søkeren, og høgskolen har etterkommet det ønsket.

Les også: Eksrådmann og redaktør mellom søkjarar på høgskulen

Med ønske om minst mulig støy

I begrunnelsen for å be om unntak fra offentlighet, nevner Audhild Gregoriusdotter Rotevatn nettopp poenget med at ektemannen også står på søkerlista. Hun skriver at de begge er profilerte medieledere, og derfor ønsker minst mulig støy rundt det faktum at de begge konkurrerer om den samme jobben. Derfor ba én av dem om at navnet ble holdt unna offentligheten.

Audhild Gregoriusdotter Rotevatn ønsket også av hensyn til arbeidsgiveren sin at det ikke skulle bli kjent at hun søkte ny jobb. Hun er i dag redaktør i det digitale oppslagsverket Allkunne.

Feil om alder

Da søkerlista ble offentliggjort, sto hun oppført som «Kvinne, 42 år, spaltist». Audhild Gregoriusdotter Rotevatn er 39 år og redaktør.

- Var det et forsøk på å «kamuflere» denne søkeren?

- Det kan jeg virkelig forsikre om at det ikke var, utbryter personaldirektør Nina C. Garshol. Feilene på Rotevatns søknad, i likhet med feil på andre søknader, skyldes ene og alene at vi har et helt utdatert datasystem som brukes til rekruttering. En søker til en av de andre dekanjobbene kom ikke med på lista i det hele tatt, og vedkommende hadde ikke søkt om å bli unntatt fra offentlighet. At søkere har fått  feil tittel, skyldes også ene og alene datasystemet, forsikrer Nina C. Garshol.

Hun sier at høgskolen selvsagt er svært fornøyde med at de får solide eksterne søkere til ledige stillinger.

I tillegg til Tormod Utne og Audhild Gregoriusdotter Rotevatn, har også Pål Aam og Helene P.M. Johansen søkt jobben som dekan på avdeling for mediefag. Begge jobber på Høgskulen i Volda.

Følg smp.no på Facebook