Sven Are Ellingsæter fra Fiksdal så frem til en rolig tur på hytta lørdag. Han parkerte på Nakkereset ved fylkesvei 147 og gikk til hytta derifra. Da han kom ned igjen til bilen søndag formiddag fikk han imidlertid en lite hyggelig overraskelse.

- Jeg var på hytta fra i går til i dag og da jeg kom ned på parkeringsplassen i formiddag var alle fire hjulene på bilen min borte. Noen har stjålet dem i løpet av natten, forteller Ellingsæter til smp.no søndag kveld.

Irriterende

Felgene som ble stjålet var 17 tommer av merket M-Sport og i følge Ellingsæter ikke av det dyre slaget. Dekkene derimot, var splitter nye vinterdekk av typen Continental Conti Viking Contact 6 til en verdi av mellomg åtte- og ni tusen kroner.

Ellingsæter synes hendelsen er irriterende og synes det er frekt å stjele hjulene.

- Men så er jo alle tyveri frekke handlinger og det er nok flere som har opplevd både det samme og verre, sier han.

Kom trolig på kvelden eller om natten

Ellingsæter mener det er vanskelig å vite når tyveriet fant sted, men tror det skjedde lørdag kveld eller tidlig på natten.

- Det snødde en del natt til søndag og da jeg kom ned til parkeringsplassen søndag formiddag var det kun spor etter biler som hadde parkert der den morgenen. Derfor tror jeg det skjedde i løpet av kvelden eller tidlig natt. Ellingsæter har meldt fra om tyveriet til politiet, men er ikke overoptimistisk når det gjelder muligheten for at hjulene kommer til rette.

- Jeg har nok ikke veldig stor tro på det nei, men nå har jeg lagt ut et innlegg på Facebook med detaljer om hjulene, så jeg håper at noen tar kontakt om de ser hjul som stemmer med min beskrivelse som plutselig ligger ute for salg, sier han.

Har skjedd før

Dette er ikke første gangen en bil har blitt frastjålet hjulene på denne parkeringsplassen, men i følge Ellingsæter må man tjue år tilbake i tid for å finne et lignende eksempel.

- Jeg har opplevd at det samme skjedde med noen andre sin bil, men det er tjue år siden. Det har også vært flere tilfeller av hærverk mot biler på parkeringsplassen, men dette er også mange år siden, sier Ellingsæter, som måtte ringe familien for å komme seg hjem.

- Heldigvis bor både jeg og familien min i Fiksdal så jeg kom meg hjem med god hjelp fra familien.

Ellingsæter tror tyvene slo til lørdag kveld eller tidlig på natten fordi det snødde i løpet av natten og det var ingen spor da han kom ned til bilen søndag formiddag. Foto: Privat
Ellingsæter måtte ringe familien for å komme seg hjem. Foto: Privat