LØSNINGSORIENTERT: Arne Krumsvik mener vi må akseptere at gårsdagens journalistikk ikke vil vedvare. 
            (Foto: Nicolay Woldsdal)

LØSNINGSORIENTERT: Arne Krumsvik mener vi må akseptere at gårsdagens journalistikk ikke vil vedvare. Foto: Nicolay Woldsdal

– Journalistikk bør sponses

– Papiravisene er bare en plattform, mener professor Arne Krumsvik.

Hvordan skal fremtidens journalistikk finansieres? Ifølge professor Arne Krumsvik bør et annerledes syn på sponsing være en del av svaret.

– Dagens finansieringsmodell fungerer ikke og må revurderes. Alt annet vil kunne stå i veien for kvalitetsinnhold, mener Arne Krumsvik.

Vær Varsom-plakaten er tydelig og landets avisredaktører tilsvarende unisone. Sponsing av journalistisk innhold er tabu. Et syn Krumsvik, professor i journalistikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus, ikke støtter.

– Sponsing finnes i papiraviser også - gjennom betalte reiser eller ferdiglagde saker fra PR-byråer. Men siden det blir sett stygt på, skjer det mer i det skjulte, sier han.

Følg NODA 2015 direkte her

Krumsvik mener alternativet er å være åpnere om sponsingen. Der møter han imidlertid stor motstand.

– Landets redaktører er i svært liten grad enig med meg. Men spør du meg er det mer problematisk å skjule eventuelle sponsede saker fremfor å være åpen om det. Da vet publikum hvor de har avisen sin, forteller han.

– Bryr meg ikke om avisene

Det finnes mange personer som bekymrer seg for hvordan papiravisene skal overleve. Arne Krumsvik er ikke en av dem.

– Jeg tenker ikke slik. Ikke går jeg rundt og bekymrer meg for om vi bruker barsåpe om ti år, og ikke tenker jeg på hvordan vi kan bevare dagens mediesituasjon. Papiravisene er bare en plattform. Vi bør tenke på nye modeller for å finansiere fremtidens journalistikk, ikke hvordan vi kan redde avisene.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 

Forsiden nå:

Inviterer til åpent møte i kveld

Alt du vil vite om bad og heis

Sammenstøt på Moa

Sammenstøt mellom vogntog og personbil har førte til trafikkaos på Moa.

Veg stengt for tunge kjøretøy:

Vogntog har køyrd utfor vegen

NTNU vurderer mannspoeng på kvinnedominerte fag

NTNU i Trondheim har lenge brukt kvinnepoeng for å få kvinner til å studere teknologi. Nå vil ledelsen ha mannspoeng på kvinnedominerte fag.