Det er TV2 som melder dette. TV-kanalen fortalte for knapt ett år siden i Programmet «Vårt lille land» om foreldrene til Are ved Stette skule og barnehage som ønsket tilpasset undervisning og større utfordringer i matematikk til sønnen. Også Sunnmørsposten fulgte opp saken. Ved ett tilfelle skal læreren ha strøket ut hjemmearbeidet til sønnen fordi han gikk for raskt fram i faget.

Da foreldrene reagerte på dette, svarte skoleledelsen med å sende bekymringsmelding til barnevernet. I meldingen hevdet skoleledelsen at de i lengre tid har kjent bekymring for konfliktnivået til foreldrene i forhold til skole og lokalmiljøet. «Bekymringa dannar grunnlaget for denne meldinga», heter det fra skoleledelsen, som mente sønnen var utsatt for omsorgssvikt.

Ifølge TV2 har kontrollutvalget fått fullt innsyn og gått gjennom alle sider av saken. Rådmann Bente Glomset Vikhagen, som var oppvekstsjef på det tidspunktet saken ble meldt til barnevernet, mente at sønnen hadde vedvarende, alvorlige atferdsvansker. Det går fram av dokumenter som TV2 har fått innsyn i.

Mora til eleven, Bente Fremmerlid, frontet saken også da TV2 først fortalte om saken. Hun stiller seg fullstendig uforstående til påstanden fra skoleledelsen. Hun sier til TV2 at det aldri har været stilt spørsmål ved slike ting.

Les også: Ble enige om et møte

- Dette er maktmisbruk. Det er ei sak som ikke skulle ha vært, og så har det gått prestisje i det, sier Fremmerlid. Foreldrene vurderer nå ifølge TV2 å saksøke kommunen.

Heller ikke kontrollutvalget har forståelse for påstandene fra kommuneledelsen.

- Vi har ikke funnet at det foreligger alvorlige atferdsvansker, sier lederen for kontrollutvalget i Skodje kommune, Vigdis T. Bye til TV2.

Ifølge TV2 ønsker hverken rådmannen eller ordfører Terje Vadset å kommentere saken før den blir behandlet i kommunestyret. I en uttalelse fra kommuneledelsen heter det imidlertid at kontrollutvalget ikke har forstått reglene for meldeplikt til barnevernet, og at kommuneledelsen har sendt brev til utvalget og bedt om at saken blir gjennomgått på nytt.

- Vi er ikke enig i kontrollutvalget, hverken når det gjelder lovforståelse, faktum eller kontrollutvalgets mandat. Vi ser ingen grunn til å ta sjølkritikk på saksbehandlingen. Hvis kontrollutvalget sitter på noe som kommunen ikke vet om, så får vi avdekt det, sier Kristin Otterlei sier til TV2.