- Det minner meg om da vi  for 60-70 år siden kom til byen i knebukser og ble mobba for det, sier 82 år gamle Einar Holm. En av høvdingene i politikken på Sunnmøre er rystet over Ålesund-ordførere og den krangelen som har kommet i forlengelsen av hans uttalelser om Frank Sve.

Les også: Kan sette bypakken i fare

Les også: Vil greie seg uten byen

- Hele suksessen vi har hatt her på Sunnmøre er bygget på samarbeid. Jeg har samarbeidet god med en rad Ålesund-ordfører. Det være seg Gustav Flisnes, Svein Tømmerdal og mange flere. Det er forstemmende å se det som nå skjer, sier Holm.

Hareidingen Holm har lang erfaring fra politisk arbeid. 32 år i kommunestyret på Hareid, like lenge i fylkestinget. 16 år som ordfører i Hareid og han var Venstre-mannen som var med å stiftet Sunnmørslista til fylkestinget.

- Mitt råd er at nå må en ta til vettet. Det gjelder både by og land. Sunnmøre har tjent stort på å stå sammen. Nå ser vi at de samler seg i romsdalsregionen. Det samme skjer på Nordmøre, mens vi altså opplever at Sunnmøre går splittet inn i arbeidet med den uhyre viktige kommunereformen. Det er forstemmende, sier en engasjert Holm.

Les også: Arrogant, nedlatende og grovt sjikanerende

Les også: - Lenge siden du var i byen Sve?

Les også: - Gløym bypakke i Ålesund

Han er ikke i tvil om at Sunnmøre trenger en sterk by, på samme måte som byen er helt avhengig av et sterk og velfungerende omland.

- Vi er gjensidige avhengige av hverandre. Da må en oppføre seg deretter, sier Holm, som ikke vil ha noen oppfatning av hvor kommunegrensene skal gå nord for Breisundet, men er klokkeklar på hvor de bør gå i den sørlige delen.

- Jeg vil ikke blande meg inn i debatten i den nordlige delen. Her sør for Breisundet mener jeg Hareid, Ulstein, Herøy og Sande må gå sammen til en kommune. Likeså bør Volda og Ørsta slå seg sammen, så får Vanylven selv bestemme hvem de vil knytte seg til, sier Holm.