Hun har nemlig opplevd noe som ikke mange andre femåringer har.

Fra fem til fem

I påsken i fjor var familien på fire, mamma Kristin, pappa Marius og lillesøster Astrid (3) i tillegg til Kaja selv på utflukt på Sætreøya, rett utenfor Finnøya. Der tok de turen ut i fjøra for å lete etter skatter. Og skatt fant de.

– Jeg fant en flaskepost, sier Kaja ivrig.

Flaskeposten viste seg å være fra Shetland og hadde drevet i havet i nesten 18 år.

– I flaska lå det et brev fra ei jente med navn Michelle. Hun hadde sendt posten sammen med sin bestemor 14. februar 1997. Det som var ekstra moro var jo at Michelle var fem år da hun sendte flaskeposten av gårde, og Kaja var fem år da hun fant den igjen, i et helt annet land, forteller mamma Kristin.

Fikk svar

Like før jul i fjor bestemte familien seg for å prøve å få kontakt med Michelle, som nå har blitt 23 år.

Kaja tegnet en fin tegning og sammen med den ble brev, den 18 år gamle flaska, julekort og julenisser av norsk melkesjokolade sendt av gårde til Shetland.

Tirsdag denne uka kom det en uventet liten pakke i posten til Kaja. Familien hadde ikke ventet å få svar av Michelle etter så lang tid. Men der tok de feil.

– Pakken var jammen meg fra Michelle. Der lå det et nytt brev, ei barnebok fra Shetland, godteri og kalender, sier Marius.

I brevet forteller Michelle at hun fikk den mest fantastisk overraskelsen da hun fikk pakken fra familien i Norge.

– Jeg hadde aldri trodd noen skulle finne den og helt ærlig hadde jeg glemt av hele posten etter så mange år. Å åpne pakken var virkelig et spesielt øyeblikk, skriver hun.

I magasin

Michelle fortalte også om hendelsen på sin Facebook-konto. Ikke lenge etterpå ble hun kontaktet av et magasin på Shetland der historien ble gjenfortalt. I magasinet kan man også se bilder av innholdet i pakken og Kaja, som er i ferd med å bli rene kjendisen.

<strong>brevvenn:</strong> Kaja Holsvik Øksenvåg (foran) har fått seg brevvenn etter hun fant en flaskepost som har drevet helt fra Shetland. Her sammen med pappa Marius, mamma Kristin og lillesøster Astrid.