I praksis er det Kjerstad som har lært Damli Aaberge å spille poker de siste månedene. Begge er nemlig sponset av Betsson Group, og mens Kjerstad har vært pokerproff i en årrekke, har Damli Aaberge inntil nylig vært helt fersk i pokerverden.

Dermed fikk Kjerstad nok en gang rollen som læremester. Tidligere har han nemlig lært opp stjerner som Aylar Lie, Triana Iglesias, Linni Meister og Alexandra Joner til å gjøre det godt rundt pokerbordet.

Nylig satte Kjerstad kursen til LA, der Damli Aaberge var på ferie, for å forberede henne til poker-NM.

– Vi hadde to effektive dager. Først av alt måtte jeg finne ut hva hun kunne om poker, og helt ærlig var det nok ikke så mye. Så da ble det et helt grunnleggende løp. Den andre dagen gikk vi videre, men det var nok ikke noe omfattende skolering, forteller Stephan Kjerstad til smp.no på telefon fra Dublin.

I disse dager pågår nemlig Norgesmesterskapet for fullt i Irland.

– Vi tok opp igjen tråden her i Dublin, sånn at vi fikk finpusset litt før turneringene startet, sier Kjerstad.

Hadde ikke tenkt på finalespillet

Tydeligvis må Tone Damli Aaberge ha tatt til seg en rekke av tipene til 27-åringen fra ålesund.

I kvinnenes egen konkurranse onsdag spilte hun seg helt fram til finalebordet. Til slutt ble det en imponerende 3.-plass i et startfelt på 82 deltakere. Dermed kunne Tone ta med seg 3210 euro - rundt 30.000 kroner - i premiepenger.

– Det Tone gjorde var veldig, veldig bra. Det var over all forventning, sier Stephan Kjerstad.

Med unntak av spillet da det virkelig dro seg til imponerte Damli Aaberge poker-Norge stort. Jo færre som var igjen, jo tydeligere ble det at Damli Aaberge var mest uerfaren.

– Altså; finalespill var vel et scenario jeg ikke engang hadde sett for meg, så det pratet vi veldig lite om på forhånd. Når du er få spillere igjen, må en del av prinsippene løses kraftig opp siden spillet åpner seg mer opp. Jeg fikk formidlet noen beskjeder i pausene, men det ble mer i stikkordsform, sier Kjerstad.

Trives som læremester

Han mener det er opp til andre å vurdere hvor stor del av æren han skal ha for Damlis pokersuksess. Uansett er det liten tvil om at 27-åringen har hatt suksess som læremester. I 2012 kom for eksempel Aylar Lie på andreplass i kvinneturneringen i NM.

– Jeg føler vel egentlig at jeg har fått grei tekke på det. Det er noe helt annet å være god til å spille selv og det å lære vekk, men i alle fall i det siste føler jeg at jeg har fått det til, sier Stephan Kjerstad.