Klokka 20.30 lørdag norsk tid startet det årlige arrangementet Earth Hour i Norge.

Ut fra bildet fra webkameraet på Fjellstua i Ålesund (se over), var det imidlertid lite som minnet om en mørklagt by ved 21-tida. Responsen for å sende inn bilder var heller ikke all verden, selv om det var hederlige unntak (se bildeserie over).

For sjuende år på rad inviterte WWF-Norge alle landets kommuner, bedrifter, skoler, barnehager, organisasjoner, ikonbygg - og folk flest - til å delta i verdens største klimakampanje.

Gjør som flere enn 21.000 andre - lik smp.no på Facebook

Under Earth Hour slukker folk over hele verden lyset en time for klimaet. I fjor deltok 162 land og mer enn 7.000 byer i kampanjen.

Rekordmange 437 bedrifter rundt om i landet var påmeldt til årets Earth Hour. Antall påmeldte kommuner stanset på 196 - noen få kommuner bak fjorårets rekord, opplyser arrangøren på sine nettsider.

Se alle som hadde meldt seg på her (ekstern lenke)

En rekke av hotellene på Sunnmøre hadde meldt seg på, og det samme hadde kjøpesentra som Ålesund Storsenter og Amfi på Moa. Havfisk, Ekornes og distribusjonen til Posten på Digernes var blant bedriftene på Sunnmøre som deltok.

I påmeldingslista finner vi også flere kommuner fra Sunnmøre og Nordfjord - både Ålesund, Ørsta, Ulstein, Ørskog og Eid var påmeldt.

Rettelse: I den første versjonen av denne saken skrev vi at Ålesund og andre kommuner på Sunnmøre ikke var påmeldt. Det er ikke korrekt og vi beklager feilen.