- Gå sammen med familien, fotballaget, klassen eller nabolaget og finn fram planker og sag. Nå skal alle bort fra data og TV og inn i garasjen.

Det er oppfordringen fra Yvonne Haagensen som er engasjert av Ålesund Sentrumsforening og initiativtaker til olabilløpet i Ålesund.

- Jeg har en drøm om å gjenoppta suksessen med olabilløp i sentrum. Sentrumsforeninga hadde første løp for 20 år siden og holdt det gående i noen år. Nå er det minst ti år siden forrige gang, og virkelig på tide å ta opp igjen den flotte tradisjonen, mener Haagensen.

For alle

Løpet kommer til å gå fra Waldehuset øverst i Grensegata og ned til flata på Utstillingsplassen.

- Løypa er rundt 250 meter, hevder Daggen Halkjelsvik som er leder i NAF Ålesund. Han er også svært ivrig på å få til et olabilløp.

- Dette er noe alle kan være med på, og jeg tror det blir kjempebra. 16.mai er samme dagen som trappene opp til Fjellstua åpner, så da er det folksomt i byen, sier han og håper på mye liv og røre under løpet.

Gjeve premier

Under løpet blir det blodig alvor. 1.plassen stikker nemlig av med billett til NM for olabiler.

- I tillegg deler vi ut gavekort på 5500,- fordelt på 1.-3. plass. Og selvsagt premie til stiligste bil, lokker Haagensen.

Olabilløpet er et samarbeidsprosjekt mellom Ålesund sentrumsforening, teknisk arrangør NAF Ålesund, Kremmergaarden og Ålesund Storsenter.

- Sammen skal vi dra lasset og få til tidenes olabilløp, lover en svært engasjert Haagensen.

Inspirasjon

Om du trenger litt drahjelp for å komme i gang anbefaler de to deg å sjekke ut olabil.no.

- Her finner man inspirasjon til design, ideer, tegninger til å bygge bil, ja, alt du trenger, sier Haagensen og oppfordrer samtidig til å bygge kvalitet.

- Løpet blir tradisjon så her er det bare å bygge kvalitet. Bilen skal brukes årlig, ler hun.

Arrangørene gir deg frist til 10.mai med å melde deg på.

Et flott eksemplar av en olabil. Foto: Terje Skaug/olabil.no