Bekymrede supportere kan puste lettet ut.

Tidligere i dag la Sunnmørsposten ut «nyheten» om at Leke James var solgt til erkerival Molde seint i går kveld. Klubbdirektør Henrik Hoff i AaFK var forberedt på sterke reaksjoner fra fortvilede supportere.

Men bekymrede AaFK-supportere kan puste letta ut, det var bare snakk om en aprilspøk. Skal man tolke mailene sportsredaksjonen har mottatt i løpet av dagen, har de fleste forstått at det ikke var noe sannhet i budskapet. Men det var likevel enkelte supportere som beit godt over agnet og lot seg fyre godt opp.

Les nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Oransje trapper

En annen sak som mange avslørte som aprilspøk, var politiker Eva Vinje Aurdals utspill om fargelegging av trappene til fjellstua – hva med røde eller oransje for å hedre byens største fotballstolthet?

Over 700 lesere avga sin stemme til hvilken farge de syntes vil være mest passende, men også dette var (dessverre?) en spøk som seg hør og bør den første dagen i april måned. Trappene forblir hvite, og trolig får man gå der uten skoposer etter 16. mai.

Eller slik? Dra i streken for å se trappene malt oransje - som en hyllest til AaFK.

Selger stadionnavnet til avisa

Sunnmørsposten var naturligvis ikke de eneste som ville spille leserne sine et puss eller to i dag, og andre saker som har fått folk til å lure er sporten.com som melder at Martin Ødegaard lånes ut til Vålerenga, og Bergens Tidende som hevda å ha kjøpt navnerettighetene til Brann stadion til avisa, som nå blir hetende at BT Arena.

Adresseavisa spøkte om storsatsing på å bruke barnefotball til pengespill, mens VG, Dagbladet, Aftenposten, NRK riks og TV2 droppa spøkinga i år.

Kristelig Folkeparti i Hordaland spøkte om å kutte i pressestøtta til aviser som bryter Vær Varsom-plakaten ved å kjøre usanne artikler 1. april.

Vårt Lands aprilspøk handla om et prøveprosjekt for å trekke folk til nattverd med alterøl.

– Jesus snakket like mye om hvete som om vindruer. Og øl kommer fra hveteåkrene, uttalte prest Oddvar Tveito.

Skal bli PT

Ifølge RBK.no, Rosenborgs egen nettside, tar Pål André Helland en pause fra fotballen på ubestemt tid.

– Jeg reiser til Bali for å realisere meg selv. I tillegg har jeg en drøm om å bli PT. Eller personlig trener, som det også heter, forteller Helland.

Forskerne ved CERN-laboratoriet i Genève fortalte 1. april at har fått bekreftet at «The Force», kjent fra Star Wars-filmene, faktisk eksisterer.

Lot du deg lure? Bruk kommentarfeltet under!