Det var Ungt Entrepenørskap Møre og Romsdal som holdt den høytidelige kåringen av studentbedriftene, under gründerdagen til studentorganisasjonen Start ved Høgskolen i Ålesund.

I tillegg til en pengepremie, fikk vinnerne av prisene «størst internasjonalt potensial» og «beste studentbedrift» en billett til NM i Oslo i Juni. Disse prisene fikk bedriftene Sea Guard og Arvaken fra Høgskolen i Ålesund.

I tillegg får også voldastudentene bak «Volda studentbryggjarlaug» ta turen til Oslo, da de ble utpekt som konkurransens «wild card». Studentbryggjarlauget vant også prisen for beste kulturbedrift.

Første gang for Volda

Gründerdagen ble i år arrangert for åttende året på rad, men det var første gang studenter fra Høgskulen i Volda var med på arrangementet.

– Vi er veldig fornøyde med at Volda er med i år. Skolene representerer ulike fagområdet, og vi trenger alle typer bedrifter i framtida. De utfyller hverandre godt, sier Sissel Kolstad i Ungt Entrepenørskap Møre og Romsdal.

– Det var på tide at vi også fikk være med, sier Vilde Sævik, som er en av de som står bak studentbryggjarlauget.

De ønsker å tilby både bryggekurs og ølkvelder, og håper at det kan drives på et engasjement som kan overføres til andre studenter når de selv er ferdige i Volda.

Pantent

De fire jentene bak «Arvaken», som ble beste studentbedrift, har utvikla en idé til det de kaller en mer effektiv, økonomisk og miljøvennlig måte å rense malerpensler på.

– Det finnes ikke lignende på markedet, og vi er derfor i en pantenteringsprosess, forteller de.

De tror produktet vil ha stort potensial også internasjonalt.

Det var totalt elleve studentbedrifter som deltok i konkurransen.

– Vil inspirere

Idar Vollvik var også til stede for å holde foredrag for studentene.

– Dette er noe jeg veldig gjerne tar meg tid til. Det er veldig positivt at det er studenter som går rundt med gründerer i seg, og jeg vil veldig gjerne vere med og inspirere de, seier han.

Vollvik starta foredraget sitt med en spøk om at han skulle holde en times innføring i spansk skatterett, til latter fra salen.

Derimot snakka han mye om sine opp- og nedturer, noe studentene fulgte nøye med på.

– Er det noe du angrer på, var det en student som spurte.

– Jeg angrer ikke på en dritt, svarte Vollvik.