Egil Hagen, som jobber for norske Norconsult i Nepal, var nettopp ferdig med en inspeksjon ved et kraftanlegg da jordskjelvet startet.

- Hele bilen ristet så vi stoppet og gikk ut. Vi var da ved en landsby hvor bygningene falt sammen. Folk skreik og det var skremmende, forteller Egil Hansen på telefon til smp.no.

- Det er helt kaotisk her. Veger er ødelagt, det går stadig ras og mange hus er ødelagt, sier han.

Flere skjelv

Selv tok Hagen seg tilbake til campen til fots etter det første skjelvet.

- Det har vært 10-15 etterskjelv i løpet av de sju timene som har gått siden det første, forteller han til smp.no klokka 15.35 norsk tid.

Nye skjelv

Hagen er seniorrådgiver i Norconsult, som bistår den nepalske stat med å bygge et kraftverk på 450 megawatt.

- Jeg er her sammen med en annen nordmann, en australier, en brite, og noen tyskere. Alle er gjort rede for. Vi har forsøkt å holde oss oppdatert på hva som skjer rundt oss ved å ringe ut. Det som er sikkert er at dødstallene kommer til å stige, sier Hagen.

(Samtalen blir avbrutt på grunn av et nytt skjelv)

- Oi! Der ristet det kraftig. Det er mørkt her nå, så hvis dette fortsetter blir det lite søvn. Vi må trekke oss ut hvis skjelvene blir for kraftige.

Jobber videre

Hagen, som har vært flere ganger i Nepal siden 90-tallet, kom sist til landet for to uker siden. Han har brukt mesteparten av dagen til å kartlegge medarbeidere og tekniske anlegg som de jobber på.

- Vi har hatt minimalt med skader på vårt damanlegg. Det er noen bygninger som har kollapset. Det kan ta tid å få full oversikt fordi det er bratte fjell og mange steder er vanskelig tigjengelig

Eter planen skal Hagen jobbe videre med damprosjektet i Nepal til høsten.

Karoline Ryslett Follestad (23) fra Ørsta opplevde også jordskjelvet.