Ei skiulykke i påska resulterte i et svært komplisert beinbrudd med lang opptreningstid i etterkant. Ikke enkelt for ei utålmodig sjel, forstår vi.

– Jeg tror nok at kona mi er glad for at jeg er i sving igjen, smiler ordføreren.

Har savnet kollegiet

I går ledet han sitt første formannskapsmøte på over to måneder, og Tømmerdal benyttet anledningen til å si at han hadde savnet kollegiet. Varaordfører Geir Stenseth (Frp) fikk også takk for vel utført jobb i sjefens fravær.

Bypakke

Bjørn Tømmerdal har forsøkt å følge legens råd om å ta det mest mulig med ro, men da bypakkedebatten raste som verst, ble han involvert.

– Når samferdselsministeren ringer, tar man den telefonen. Ketil Solvik-Olsen hadde fått med seg at det kokte i Ålesund, og han ville gjerne forhøre seg litt om hva som foregikk. Nå har jeg bedt om at vi får møte ministeren og avklare eventuelle uklarheter, sier Tømmerdal.

Det orienterte han også formannskapet om i går etter å ha fått et spørsmål fra Aps Sindre Nakken om hva som skjer i bypakkesaken.

– Ingen har sendt oss noen stoppordre, og jeg tar det som en selvfølge at arbeidet med bypakken fortsetter. Men jeg tror det er på tide å gå ut av den hellige treenigheten mellom oss og nabobyene i nord, sier Tømmerdal.

Ordføreren understreker at Ålesund har holdt seg lojalt til rådet fra blant annet Statens vegvesen om å kjøre bypakkeløpet sammen med Molde og Kristiansund.

– Men nå har det etter hvert blitt ganske klart at man ikke kan forskottere penger som ikke er med i Nasjonal Transportplan. Ingen vegprosjekter i Molde eller Kristiansund er oppført i NTP, mens både Lerstadvegen og Blindheim er med. Vi ble advart mot at samarbeid med de andre kunne bli et feilskjær, og mye tyder på at akkurat det har skjedd.

Innspurt

Bjørn Tømmerdal er i ferd med å starte på innspurten på sitt åtte år lange løp som ordfører i Ålesund.

– Jeg går av når det er valgt en ny ordfører på bystyremøtet den 22. oktober. Fram til da skal jeg jobbe for fullt. Her blir det ingen ordfører på oppsigelse for halv maskin.

– Hva med livet etter den 22. oktober?

– Det eneste jeg er helt sikker på, er at det skal bli et liv helt utenfor offentligheten, slår Bjørn Tømmerdal fast.

Han har fortsatt permisjon fra jobben i det som nå heter Næringsforeningen, men han er heller ikke fremmed for å prøve seg på jobbmarkedet i hovedstaden.

– Flytte til Oslo?

– Det får jeg nok ikke familien med på, men det går faktisk an å pendle. Tiden vil vise. Nå er det fortsatt ordførerjobben i Ålesund som gjelder.