– Ja, dette kan bli temmelig kaotisk både for kundene og oss, men med litt tålmodighet og godt humør håper vi det går bra, sier butikksjef Lovise Gjerde på Vinmonopolets avdeling på Moa.

Utvides

Fra nå og fram til St. Hans, skal butikken både utvides og pusses opp.

– Det som tidligere var lager, skal bli en del av butikken, og vi får et nytt, stort og veldig etterlengtet lager forteller Gjerde og nestleder Eli Randolfa Kavli.

Lagerkapasiteten har lenge vært problematisk.

– På ei vanlig uke får vi inn mellom 15.000 og 20.000 liter – nesten det dobbelte i desember. Da har det vært veldig vanskelig både for dem som leverer varene og for oss som skal sette dem på plass, sier de to damene.

Nå har polet overtatt hele lageret til Kiwibutikken som er lagt ned. Noen kvadratmeter av selve Kiwibutikken har også blitt til lager for edle dråper.

– Nybutikken blir på nesten tusen kvadratmeter når den er ferdig, og den skal bli helt ny både med innredning og lyssetting. Vi tror kundene kommer til å få en veldig positiv opplevelse.

Lovise Gjerde er spesielt stolt over at utsalget også får et eget svalrom der de virkelige godsakene som trenger kjøling, får plass.

– Betyr større butikk også større utvalg?

– Vi har allerede et stort sortiment, så her blir det nok ikke så store forandringer.

Nummer sju

Polet på Moa åpnet for 17 år siden, og utsalget er nå det største mellom Bergen og Trondheim.

– Vi selger 860.000 liter i året, og det gjør at vi er det 7. største utsalget i Norge, forteller Lovise Gjerde.

Utsalget i sentrum er bare halvparten så stort, men Gjerde sier at det er et enda mindre utsalg som begynner å gi storebror konkurranse.

– Vi merker godt at Langevåg har fått polutsalg, sier Gjerde og Kavli. Og så er selvsagt taxfree-salget en merkbar konkurrent også for oss.

I tida framover blir butikken halvert. Oppussing i den ene delen og polvarer i den andre. Så må varene flyttes over nok en gang for å pusse opp den andre delen.

– Men som sagt: Alt blir bedre før det blir verre, smiler Lovise Gjerde og Eli Randolfa Kavli.