For det første - takk til AaFK for en godt gjennomført kamp. De siste 70 minutta. Det ene poenget var uventet, og uhyre velkomment.

Men hva var det dommertrioen holdt på med gjennom de 90 minutta pluss tillegg? Dommer Trond Ivar Døvle og hans assistenter dømte rett og slett kriminelt svakt, slikt skal ikke gå an i norsk eliteserie. Og det var "selvsagt" gjestene fra Ålesund det gikk mest ut over.

På stillinga 1-0 til Odd ble Henrik Bjørdal klippet ned bakfra. Henrik slo ballen foran seg på åtte meter, og en forsvarer meide ham ned. Årets klareste straffe. Men Døvle så det ikke.

Offside eller ikke?

Like etterpå: Leke James fikk et framspill, men så selv at han var i offside. Han lot ballen trille forbi seg, og bakfra kom Latifu og slo inn til Henrik Bjørdal. Som scoret. Assistenten vinket først offside på Leke, men så tok han ned flagget da han så at Latifu tok ballen. Likevel dømte Døvle offside. Denne avgjørelsen er mer tvilsom enn straffesituasjonen, men AaFK kunne fort ha fått scoring der.

Og dommerparodien fortsatte etter hvilen. Oliver Occean headet et AaFK-frispark bakover mot eget mål, der AaFKs Mattila tok ballen. Assistentdommeren vinket som om det var 17. mai, men det var det jo ikke. Og Døvle så at ballen ble spilt fra en motspiller og vinket spillet videre. Uten at AaFK klarte å utnytte sjansen.

Tilbakespill

Så kom AaFK på en ny farlig overgang. En Odd-spiller avskjærer pasningen inne i egen 16-meter, og triller ballen kontrollert tilbake til keeper Rosbach. Som tok opp ballen med hendene innenfor femmeteren! Et bevisst tilbakespill, som selvsagt skal straffes med indirekte frispark fra fem meters hold. Men Døvle hadde dagen da han ikke så noe som helst, og vinket spillet videre - igjen!

At Odd også ble snytt for straffe hører med i denne lidelseshistorien om dommernes innsats. Tero Mäntylâ holdt på å dra trøya av Occean etter et farlig Odd-frispark - soleklar straffe. Men fløyta fikk hvile - og takk for det.

Jeg har aldri sett så konsekvent svak innsats fra en dommertrio i norsk toppfotball tidligere. Det ble nærmest maksimal antall bommer i avgjørende situasjoner, og det er ille. Døvle dømte også AaFK-Viking sist helg. Kanskje han fikk et inntrykk av at AaFK var så dårlige at de ikke fortjente fair behandling i Skien?

All ære

AaFK skal ha ære av innsatsen. Etter at de hadde åpnet svakere enn jeg har sett på år og dag. De første 20 minutta, helt til Odd scoret, var AaFK elendige. Det var totalt envegskjøring, men Odds mål så ut til å vekke gjestene. Og derfra og inn var AaFK kanskje bedre enn Odd, alt i alt.

Og aldeles herlig for Carl Björk å få scoret dette første målet i eliteserien. En utrolig heading, en heading som Brattvåg-patriotene har sett utallige ganger utført på samme vis i den gule drakta i 2013 og 2014. Björk har det i seg til å bli en toppspiss i AaFK, nå fikk han vist for seg selv at han duger. Og det er viktig.

Ellers på tide med ros til "gamle" Barrantes også. Når panikken spredte seg i AaFK i åpningen var det han som holdt hodet kaldt, og det var Barrantes som gjorde minst feil av alle utpå Skagerak Arena. Han trives nå, og da spiller han også godt.

Det manglet bare at Leke James skulle sette prikken over i´en i siste minutt da han ble nydelig servert av Oddbjørn Lie. Men alene mot keeper fra femmeteren sleivet han den over. Også før i kampen bommet Leke for mye. Det blir ingen overgang til en utenlandsk storklubb med slike avslutninger, Leke!