Przemyslaw Dudek hadde kjørt 150 kilometer da han hørte mjauing fra bilen i går. Det var en sjokkert sjåfør som fant et åtte uker gammelt kattenøste under panseret sitt i Ulsteinvik. Da hadde han allerede kjørt fra Ålesund til Ulsteinvik, videre til Volda, så til Høydal og tilbake til Ulsteinvik.

Først da de var i Ulsteinvik for andre gang hørte han og kollegaen at det mjauet fra bilen.

– Vi kikket overalt, men kunne ikke finne stedet mjau-ingen kom fra. Da foreslo kollegaen min at vi skulle kikke under panseret på bilen, og der lå den, like ved batteriet. Jeg fikk helt sjokk, forteller Dudek.

Etter å ha forsikret seg om at alle bein og lemmer var på plass, puttet Dudek katten i en pappeske og satte han kursen mot veterinær.

Ikke uvanlig

Emma Larsgård, veterinær ved Ålesund Dyreklinikk, forteller at det ikke er uvanlig at katter tiltrekkes varme steder. Derfor er det trolig at katten ikke var med hele vegen fra Ålesund på morgenen, men at den krøp inn i motorrommet på et av stoppene.

– Dette er ikke uhørt. Det er slikt som skjer. Katter blir tiltrukket av varme steder. De kan gjerne krype inn i en varm bil og det er ikke uvanlig at katter forviller seg til slike steder, sier Larsgård.

Ved godt mot

– Kattungen var frisk, men litt tynn. Det er en hunnkatt som er omtrent åtte uker gammel. Den var ved godt mot og virker som en trivelig katt, sier veterinæren, som mener at katten ikke vil bli preget av hendelsen.

Dudek er helt enig i at det er en trivelig katt. Han har nå lagt sin elsk på den, og hvis ikke eierne melder seg så vil han adoptere kattungen.

– Det er tydelig at den er vant til mennesker, så hvis eierne kontakter meg så skal de få den tilbake. Hvis det ikke skjer vil jeg gjerne beholde den, sier Dudek.