– Hvordan er det å komme til Sykkylven, ville NRK Møre og Romsdals reporter Jannicke Farstad gjerne vite i den direktesendte distriktssendinga onsdag.

– Jeg har vært på dass og runka allerede, kunne Pushwagner fortelle inn i reporterens øre.

75-åringen var onsdag på besøk i Sykkylven sammen med Hilde Louise Asbjørnsen for å stille ut sine verk. Popkunstneren har dessuten laga coverbildet til Asbjørnsens nye album.

– Det ble et litt interessant intervju?

– Ja, interessant kan du si. Man er jo forberedt på spesielle utspill når man intervjuer en eksentrisk kunstner, men jeg skulle ønske det ikke kom med i sendinga, sier NRKs reporter.

Lånte ordførerkjedet

Farstad forsøkte å overhøre svaret og gå videre, men innslaget bar preg av at hun ble noe satt ut. Like etter gikk hun over til heller å intervjue Hilde Louise Asbjørnsen.

– Det var hele tiden planen å snakke litt med ham først, og så mer med henne etterpå. Men tida gikk litt fort, så det ble ikke så mye tid til å snakke med Hilde Louise, sier Farstad.

Hun hevder at hun umiddelbart tenkte at hun ikke måtte la seg affisere av det noe overraskende svaret fra kunstneren i solbrillene, som kort tid før hadde «lånt» ordfører Petter Lyshols kjede og gitt ham en rekke reale dytt.

– Jeg vet ikke hvorfor han kommer med uttrykk som kan støte de som sitter hjemme og ser på. Det får stå for hans regning, synes Farstad.

– Da spyr jeg

Terje Brofos, hvis kunstnernavn er Hariton Pushwagner, har vært ufin mot NRK-reportere før. I juni 2012 stjal han showet på  utstilling med Dronning Sonja da han gjorde ruller på gulvet, gallopperte som en hest før han kysset NRKs Gry Blekastad Almås og tok henne på rumpa.

Da Sunnmørspostens reporter i Sykkylven onsdag spurte om han ville posere ved ett av kunstverkene sine, svarte han følgende:

– Nei, hvis jeg reiser meg nå, så spyr jeg.

Etter litt Cola og en liten shot, var han derimot klar. Resultatet kan du se i morgendagens papirutgave av Sunnmørsposten.

Dette er Pushwagners eget favorittbilde fra utstillinga. Foto: Veronica Hjelseth