Det er det Måndalenbaserte selskapet Wenaas Kapital AS og Finansgruppen Eiendom AS som står bak boligprosjektet på Moa. Tomta er på tre og et halvt mål og ligger vest for helsehuset og på nordsida av Borgundvegen vis-à-vis Brages bilforretning. Wenaas hadde opprinnelig planer om å bygge et næringsbygg, men satser nå på boliger med næring i første etasje.

Videreutvikle

– Vi mener at prosjektet vil bidra til å videreutvikle Moa med sin egen identitet, og det er et stort behov for boliger i dette bysenteret. Fortetting langs viktige kollektivtraseer er også helt i tråd med kommunens knutepunktstrategi, sier sivilarkitekt Ola Kibsgaard-Petersen.

Han mener også at planforslaget vil legge til rette for en mer bymessig karakter.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

– Urbanitet handler blant annet om hvor tett bygninger skal forholde seg til gateløpene. Hensynet til trafikken har gitt veldig brede gateløp på Moa, og for å oppnå en ønsket fortetting kan høyden på bygningene langs Moas brede avenyer trygt økes. Boligplanene er utarbeidet i nært samarbeid med kommunen, og det vil hovedsakelig bli bygd treromsleiligheter i tillegg til mindre leiligheter med 1–2 rom og noen større med 4–5 rom.

– Alle får uteplasser og terrasser, og det skal også opparbeides ny kvartalsleikeplass og uteareal på en felles takterrasse, sier Kibsgaard-Petersen.

Salg over nyttår

Kommunen skal nå behandle reguleringsplanen, og hvis alt går etter planen vil boligene bli lagt ut for salg i begynnelsen av 2016.

– Vi mener at prosjektet er i tråd med kommunens overordnede visjoner om utviklingen av Moa, sier Kibsgaard-Petersen.

Gjør som flere enn 22.000 andre - lik smp.no på Facebook