Belfast (SMP.NO) Ålesunds havnekaptein Anders Bjørdal er ikke i tvil om at Tall Ships i Ålesund blir en skikkelig vinner.

Bjørdal er nå på plass i Belfast for å gjøre de siste forberedelsene før skutene inntar Ålesund den 15. juli.

– Vi skal blant annet brife alle kapteinene slik at de vet hvordan de skal ta seg til Ålesund, sier Bjørdal.

Spredt

Belfast er en by med et stort havneområde, og skutene ligger ganske spredt.

– Det blir helt annerledes i Ålesund. Her får vi et kompakt arrangement, der den lengste turen blir fra Meierikaia til Skansekaia, forteller Bjørdal.

Han sier at det også vil bli flere seilskuter i Ålesund enn i Belfast.

– Sjøl om det blir færre skuter i år enn i 2001, har vi 10 flere enn i Belfast. Dessuten er antall skuter i A-klassen, de aller største skutene, på samme antall som i 2001, 22 stykker, sier Bjørdal.

Følg «Wyvern av Ålesund» på AIS - avreise fra Belfast søndag (ekstern lenke)

Siste finpuss

Også leder for Tall Ships Ålesund, Albert Gjørtz, er til stede i Belfast, sammen med sikkerhetsansvarlig Frode Haugen og sponsorsjef Knut Strømsheim.

– Vi er nå om bord i alle båtene for å se at alt er i orden før de kommer til Ålesund, blant annet med tanke på dekkselskapene, sier Gjørtz.

Han er imponert over arrangementet i Belfast så langt, selv om det så vidt er kommet i gang.

– Det har vært vanvittig mye folk her første dagene, og det er forventa mye mer i løpet av helga. Det er et kanonbra opplegg, men jeg er sikker på at vi matcher dette i Ålesund, sier Gjørtz.

40 sunnmøringer

– I tillegg kommer det 35 sunnmøringer i alderen 15–25 år på lørdag som skal være medseilere på andre skuter mellom Belfast og Ålesund, forteller Gjørtz.

Gjør som 22.000 andre, følg Smp.no på facebook

Leder for Tall Ships Ålesund Albert Gjørtz (sittende) og Ålesunds havnekaptein Anders Bjørdal er imponert over arrangementet i Belfast, men er overbevist om at det blir enda bedre i Ålesund. De gjør nå siste finpussen før skutene ankommer byen 15. juli. Foto: Nils-Harald Ånstad
Oda Hansen, Markus Opdahl, Lars Larsen, Torstein Otterlei, Vegard Slettvoll og Ida Marie Skylstad skal alle seile over Nordsjøen sammen med de voksne Arne Knudsen, Dagfinn Ullaland, Erlend Lindseth og Are Opdahl Foto: Nils-Harald Ånstad
Havnekaptein Anders Bjørdal inspiserer kaiene i Belfast. Foto: Nils-Harald Ånstad