Seilfesten i Belfast er nå over, og for en fest det har vært. Da skutene forlot Nord-Irlands hovedstad i går, var det hundretusener som hadde tatt oppstilling langs alle mulig utkikkspunkt, ja faktisk var kaiene smekk fulle flere timer før utseilinga starta.

– Det har vært noen utrolig flotte dager i Belfast. Lørdag var det så mye folk på festivalområdet at man brukte en halvtime på å bevege seg 200 meter. At dette er noe som fenger folk, i alle fall her i Storbritannia, er det liten tvil om. Nå får vi håpe at vi får noe lignende i Ålesund også, sier Arne Knudsen og Dagfinn Ullaland om bord i «Wyvern av Aalesund»

Nordsjøen

Etter utseilinga fra Belfast, gikk skutene nord om Irland, der racet mot Ålesund starter i dag. Rundt 630 nautiske mil skal tilbakelegges før målgang ved Svinøya.

FØLG WYVERN AV AALESUND DIREKTE HER

– Værmeldingene varsler kuling fra nord, så jeg både gleder og gruer meg. Men vi satser på å vinne vår klasse og være først til Ålesund uansett vær, sier kaptein Erlend Lindseth på Wyvern, som regner med å ankomme Ålesund om en liten uke.

Fantastisk

Andre som gleder seg til seilasen er de rundt 40 sunnmøringene som hadde tatt turen til Belfast for å seile til Ålesund. 35 av dem medseilere gjennom Tall Ships-systemet og resten folk som har kjøpt seg en seilplass til Ålesund.

– For meg er dette midt i blinken. Jeg er veldig opptatt av gamle båter og maritim historie, så jeg håper å lære enda mere på denne turen, sier Tobias, som sammen med Siv skal være med «Sørlandet».Begge er veldig spente på hvordan været over Nordsjøen blir.

– Jeg har med sjøsjuketabeletter for sikkerhets skyld, forsikrer Siv.

– Det blir enormt bra!

Tobias Torvholm Sævik og Siv Aarseth er to av ungdommene fra Sunnmøre som skal seile med «Sørlandet».