I anledning at Giske IL fyller 50 år i 2015 fikk Idar Ove Giskegjerde en idé for å hylle ungdommene som startet idrettslaget i 1965.

- Fredag 29. mai kom jeg kjørende over Giskebrua i en plystrande nordavind, så ut mot Giske Stadion der det ruska godt både i vimpler og flagg. Da kom tekstlinja "Når nordavinden ruska gøtt i flagga" og ideen til en musikkvideo ble sådd, forteller Idar Ove Giskegjerde, som til daglig jobber som salgssjef for Momentium.

Idar Ove satte seg ned ved kjøkkenbordet sammen med kona Hege, og sammen skrev de resten av teksten på et par timer.

- Giske IL har fulgt meg tett i alle år og har vært en stor del av livet mitt, så dette er en hyllest til Giske IL, øya Giske, og de ungdommene som startet laget i 1965, sier han.

Samlet øyboere

Med Ocean Sound Recordings på øya og Martin Giskegjerde (16 år) som er flink med film lå alt til rette for at dette skulle bli en fin dokumentasjon på jubileet, håpte Giskegjerde.

- Jeg var så på et besøk med en bekjent og tilfeldigvis var Paul Ottar Haga (skuespiller og instruktør for Giskespelet) også der, og siden første linje lyder: " Øya der vikinger slåst, der vinder he blåst", så måtte jeg bare spørre om han ville bidra på låta. Og det gjorde han med stor entusiasme, sier Giskegjerde stolt.

Dermed ble musikkvideoen, som du kan se over, spilt inn. På ei uke har over 2.000 sett videoen til den lille klubben med 300 medlemmer.

- Vi har fått utrolig mange gode tilbakemeldinger, også fra andre klubber, sier Idar Ove.

Vil opp og fram

Giskegjerde mener Giske har kanskje den flotteste stadion på Sunnmøre med overbygde tribuner og fantastisk grasbane.

- A-laget ligger på første plass i 6.divisjon med mange poengs ledelse, så dette må være det rette året for opprykk. I fjor var vi kun ett mål ifra, forteller han.

Han mener engasjementet for lokalfotballen i lavere divisjoner har økt betraktelig de to siste åra.

- De lokale fotballkampene er en viktig arena både som møteplass, og noe kjekt å glede seg til.

Og nå kan de glede seg til å se Giske IL på Youtube.

Skuespiller og regissør Paul Ottar Haga stilte velvillig opp for Giske ILs musikkvideo, noe primus motor Idar Ove Giskegjerde er svært fornøyd med Foto: Privat