– Jeg visste han ville komme tilbake. Nå er jeg utrolig glad, sier eier David Støylen Olsen (8). Det var for omtrent to år siden at den langhårede katten forsvant sporløst fra familiens hjem på Vigra.

– Vi hang opp plakater og etterlyste ham, men til ingen nytte, forteller mamma Helene Støylen.

Både hun og pappa Kurt Erik Olsen var sikker på at katten måtte være død, men David har aldri mistet håpet.

– Jeg tuller ikke når jeg sier at han har nevnt den katten nesten hver dag siden den forsvant. Senest dagen før sa David at han håpte Alex har det bra der han er nå, og lurte på hvor tid katten ville komme tilbake, forteller Kurt Erik.

Men David trengte ikke å lure lenge, for allerede dagen etter gikk hans store drøm om å få tilbake katten, i oppfyllelse.

– Det var magisk, sier David mens han stryker katten som allerede ser ut til å ha funnet seg godt til rette i sitt gamle hjem.

Kellys Håp

Det var gjennom dyrevenn-organisasjonen Kellys Håp at katten Alex ble oppdaget.

– Det var ei dame på Emblem som la ut bilder av en katt som hun beskrev som rådvill og sulten. Katten vanket rundt i nabolaget hennes og hadde en aggressiv atferd mot andre katter, forteller Helene.

Da hun så bildene skjønte hun med en gang at det måtte være deres Alex, som forsvant for to år siden.

– Hvordan Alex har kommet seg fra Vigra til Emblem forblir et mysterium. Men vi har en teori om at han må ha vært blindpassasjer hos enten oss eller andre, da han liker å kjøre bil og ofte var med oss på butikken, sier Helene.

Familien lurer inderlig på hvor katten har oppholdt seg i så lang tid, og ser ikke bort ifra at han kan ha blitt tatt vare på av andre.

– I så fall må de som har passet på ham gjerne ta kontakt med oss, legger hun til.

Gjensynsglede

Det var på julaften for tre år siden at familien tok til seg to kattebrødre.

Da bror Salsa fikk se Alex igjen, var der derfor stor gjensynsglede.

– De luktet lenge på hverandre, men lagde ikke en lyd. De fant fort tonen og begynte å slikke og kose med hverandre. Det er ingen tvil om at de kjente hverandre fra før, sier Kurt Erik om de gjenforente kattebrødrene.

Familien kjenner også igjen Alex på vanene hans, som å drikke fra kranen og åpne dører.

– Også har han akkurat de samme flekkene på samme steder. Det er ingen tvil om at dette er samme katten.

<strong>Luring:</strong> Hvordan katten Alex har kommet seg fra familien som bor på Vigra til Emblem er det ingen som har noe klart svar på. – Men vi tror at han må ha sneket seg med en bil gjennom tunnelene, sier Helene. Foto: Alexander Worren