Mange har vært skuffet over nedbør og lave temperaturer i sommer. Onsdag morgen meldte P4 at sommeren ser ut til å være over, og at om man ville ha sol, burde man reise til utlandet. Vestlandet skulle bli verst rammet.

- Jeg tror ikke på det. Det blir reine spekulasjoner. Selv om værmeldingene melder dårlig vær, trenger det ikke å bli slik. Jeg har observert været som nylig ble varslet, og det er veldig sprekk i prognosene. Det er ekstra vanskelig å varsle sommerværet korrekt. Det er lettere i vintermånedene, sier vakthavende meteorolog, Anne Reistad, i vervarslinga for Vestlandet.

Hun mener det fortsatt er grunn til å være positiv til det kommende sommerværet – men endringene skjer ikke før neste uke.

20 grader

- Om prognosene er riktige, vil temperaturene stige fra neste tirsdag av. Så ikke gi opp håpet om sommerværet helt ennå, sier meteorologen.

Det ligger an til å bli overskyet, men solen vil titte fram - og temperaturen vil ligge på i underkant av 20 grader på nordvestlandet.

- Det kan imidlertid være litt kald luft på nordvestlandet i starten av uken.

Natt til fredag neste uke ser det ut som Møre og Romsdal får sørøstlig vind.

- Det blir veldig lite eller ingen nedbør, og ganske varm luft. Resten av helgen kan vi vente lettskyet og varmere vær.

Usikre værvarsler

Men før temperaturen stiger, må vi nøye oss med de samme temperaturene som før denne uken. I morgen er det også fare for torden i indre strøk på hele Vestlandet.

- Vi kan også vente en del nedbør i helgen, sier Reistad.

Det finnes også sesongvarsler som viser tendensene til augustværet.

- Men disse er som sagt veldig usikre. Hovedsakelig viser målingene at august kan være en ganske vanlig sommermåned når det kommer til temperatur og nedbør, sier hun.