- Beina kjennes bra ut nå og det var greit å få en gjennomkjøring i dette forsøksheatet.

Sa Kristine Eikrem Engeset etter at hun enkelt kvalifiserte seg til finalen på 1500 meter under NM i Haugesund.

Finalen går lørdag ettermiddag og der blir en annen løper fra Møre og Romsdal storfavoritt; VM-klare Karoline Bjerkeli Grøvdal fra Isfjorden i Rauma kommune.

- Karoline er sjølsagt klar gullfavoritt og hun sa jo etter forsøksheatet at hun vil gå hardt ut. Jeg kommer til å kjenne hvordan kroppen fungerer og vet ikke om det er lurt å åpne for hardt. Men en sølvmedalje vil være veldig bra for min del, sa Eikrem Engeset til smp. no etter målpassering.

26-åringen fra Ørsta er som Bjerkeli Grøvdal medlem av osloklubben Vidar og de var gull- og sølvvinner under junior-VM i Nederland tilbake i 2007.

De siste åra har Eikrem Engeset hatt helsemessige utfordringer i form av skader. I vinter trente hun ikke på tre måneder.

Nå er hun glad at beina kjennes bra ut etter forsøksheatet der hun ble nr. 2 bak Ida Fillingsnes, Herkules. Kristine kunne enkelt vunnet, men slakket av på de siste meterne.

Bjerkeli Grøvdal vant oppskriftsmessig sitt forsøksheat og løper lørdag for å bedre sin "pers" på 4.12 under lørdagens finale.

Eikrem Engeset har årsbeste på 4.23, men en personlige rekord helt ned på 4.09 fra Florø i 2007. Det er fortsatt norsk juniorrekord.