Det sier Siri Dahl som er arrangør av nordens bratteste motbakkeløp, Saudehornet rett opp.

For det var ikke bare seigliva motbakkeløpere som slepte seg opp de 1303 høydemeterne fordelt på 5,5 kilometer. Faktisk var det i år suverent flest deltakere i mosjonsklassen sammenlignet med konkurranseklassen.

- I mosjonsklassen stiller det mange familier. I år var det godt over 150 deltakere i denne klassen mot 95 i konkurranseklassen. En så god deltakelse er vi svært fornøyde med. Målet vårt er å få folk ut og opp på fjellet, så Saudehornet rett opp er ikke bare for de aller sprekeste. Det er en familiedag så vel som ei konkurranse, kan arrangøren konstatere og legger til at det i år var egen barneklasse.

- Barneklassen gikk til Vikeskålå, altså bare det første lille partiet av turen opp til Saudehornet. Der vanket det deltakermedalje som selvsagt var stort for barna, sier Dahl.

Heftig blodslit

Selv om arrangøren legger vekt på at "alle" kan delta på Saudehornet rett opp, skal du være godt over gjennomsnittet trent om du skal ha en sjanse til å hevde deg i konkurranseklassen.

På herresida tok Erling Hisdal frå I.K. Tjalve en klar seier på tida 55:30. Nummer to ble Daniel Stock fra Team LeasePlan Go, 56:12, mens Isak Bergset fra IL Veten i Nordfjord kom som en god nummer tre (57:59).

Beste løper fra Sunnmøre var Håvard Myklebust på 6. plass. Neste løper fra Sunnmøre på lista var Kjell Magnar Berli fra Velledalen IL. Han kom inn på tida 1:00:15, som holdt til 7.plass totalt.

I dameklassa regjerte derimot lokale løpere. Etter vinner Anita Håkenstad Evertsen frå Øystre Slidre IL (1:04:08) tok lokale løpere de neste plassene.

Nummer to ble Elisabeth Hildenes fra Eid IL (1:07:24), etterfulgt av Ingvild Øye fra Hovdebygda IL (1:12:33), Aija Skrastina fra Emblem IL (1:13:59) og Reese Bendiksen fra Ålesund friidrettslag (1:14:17).

Til vinnerne vanket det gode premier. Vinnerne fikk 10.000 kroner, 2. plass 6.000 kroner og 3. premie 3.500 kroner.

Sunnmørspostens papirutgave mandag kommer med mer fra motbakkeløpet.