Replikken faller i en film som en rekke tilsatte ved  aldersinstitusjoner i Møre og Romsdal fikk se fredag formiddag. De er samlet på Klippfiskakademiet for å la seg inspirere til å skape matglede blant de eldre, og det var landbruks- og matminister Sylvi Listhaug fra Frp som åpnet inspirasjonsdagen. Listhaugs departement har satt i gang et prosjekt som de har kalt "Gylne måltidsøyeblikk" der målet er å skape mer trivsel og bedre helse for eldre på institusjon.

Betyr mye

- Jeg har selv jobba på sjukeheim og vet hvor mye maten betyr, sa Listhaug. Som ansvarlig for eldreomsorgen i Oslo gjennom flere år, vet jeg også at det ikke alltid er så mye som skal til for å gjøre hverdagen bedre for beboerne.

Frp-ministeren orienterte deltakerne på inspirasjonsdagen om konkurransen som er satt i gang, og som hun håpet så mange som mulig vil være med på. Her skal deltakerne sende inn bilder av en ukesmeny og fra lokalet der maten blir servert. de beste kandidatene går videre til fylkesfinale i oktober og landfinale i november. Prosjektet er et samarbeid mellom departementet og Fylkesmannen.

Øke bevisstheten

- Målet er at matomsorgen på norske sjuke- og aldershjem skal bli bedre, og vi ønsker også at "Gylne måltidsøyeblikk" skal øke bevisstheten omkring mat og hvor mye mat har å si for eldre.

Sylvi Listhaug dro rett fra Klippfiskakademiet til et besøk på omsorgssenteret i hjemkommunen Ørskog, og etterpå skal hun snakke med elever på Spejlekavik videregående skole der ministeren selv har vært elev.

På Klippfiskakademiet gikk de løs på resten av programmet etter at ministeren med følge hadde sagt takk for seg, og her var blant annet mesterkokken Harald Osa hyret inn for å snakke om hvordan man kan legge til rette for at eldre på institusjon får gode opplevelser ved matbordet.