Bedriften Westnofa AS ligger på Øran Vest på Åndalsnes.
Bare positive virkninger av oppkjøpet, mener adm.dir. Jon Daniel Nesje i Wonderland AS. FOTO: PRIVAT

Med dette blir Wonderland, som ble startet i 1969 som en del av Stokkegruppen, nå med i et av Norges og Nordens største møbelkonsern, Interstil Holding AS.

Interstil ble for alvor kjent på den norske møbelarenaen da de kjøpte Hjellegjerde i Sykkylven for et par år siden. I mai i år var de igjen frampå med oppkjøp av Hødnebø i Risør.

På soverommet

Med på kjøpet av Hjellegjerde fulgte daværende administrerende direktør, Olav Inge Røyset, som nå er direktør for forretningsutvikling i Interstil Holding.

– Med kjøpet av Wonderland tar Interstil steget inn på soverommet. Vi har ikke tidligere hatt komplette, egne kolleksjoner av senger og soveromsutstyr. Oppkjøpet understøtter vår målsetting om å være en totalleverandør til møbelkjedene, sier Røyset.

– Hva blir det neste oppkjøpet?

– Vi har tenkt å ta en pause med det, og i stedet drifte de bedriftene og aktivitetene vi har best mulig.

– Hvilke følger får oppkjøpet for Westnofa?

– Først og fremst at vi kan få felles glede og nytte av å samarbeide i markedet, med komplette kolleksjoner. Vi oppfatter Wonderland som en meget god bedrift som fortsatt skal bli drevet som sjølstendig selskap under egen ledelse.

Kompletterer

Adm.dir. Jon Daniel Nesje i Wonderland sier seg glad for at det er en norsk, industriell og langsiktig eier som nå overtar Wonderland.

– Det gjør at vi fortsatt får utvikle oss strategisk, og sammen med Interstil blir vi veldig gode. De har ikke noen egen sengedivisjon, og dermed konkurrerer vi ikke med annen aktivitet hos Interstil. I stedet kompletterer vi hverandre på en fin måte, sier Nesje.

Wonderland, som har 89 ansatte, har de siste årene vært en del av European House of Beds, der Herkules Capital er hovedaksjonær.

Milliardbedrift

Samla vil den norske virksomheten til Interstil og Wonderland omsette for nærmere 800 millioner kroner i 2012. I tillegg omsetter Interstil for rundt 600 millioner kroner gjennom sine danske og svenske datterselskap.

Største eiere i Interstil, med 48 prosent, er far og sønn, Leif Roar og Leif Arvid Høiland. Leif Roar er i dag administrerende direktør.

Interstil baserer seg i dag delvis på egen produksjon gjennom Hjellegjerdes tidligere fabrikker i Litauen og Thailand, men i stor grad også på innkjøpte møbel- og interiørvarer fra nær sagt hvor som helst i verden.