Det var en personbil og en lastebil som kolliderte ved Reiakvam tidlig tirsdag morgen.

Kjøretøyene kolliderte front-mot-front, og det ble raskt slått fast at det dreide seg om en dødsulykke.

Personbilen ble fullstendig smadret i sammenstøtet med den langt tyngre lastebilen, og føreren av bilen var trolig sjanseløs til å overleve.

Følg smp.no på Facebook

Pårørende informert

Politiet mener å vite hvem den omkomne er, og de pårørende er informert i løpet av dagen. Politiet vil likevel ikke gå ut med nærmere opplysninger inntil identifikasjonen er 100 prosent sikker.

Det var kun førerne av kjøretøyene som var involvert i ulykken. Den mannlige føreren av lastebilen slapp fra ulykken uten fysiske skader.

Politiet fikk melding om ulykken som skjedde ved krysset mellom gamle og nye Brusdalsvegen, klokka 06.50.

Undersøker årsaken

Lastebilsjåføren har forklart seg om ulykken, men ellers er det etter det politiet kjenner til, ikke vitner til ulykken.

Politiets teknikere og ulykkesgruppen til Statens vegvesen undersøkte ulykkesstedet utover dagen. Kjøretøyene ble derfor stående på stedet.

– Lastebilen var på veg østover og personbilen var på veg vestover. Étt av kjøretøyene har åpenbart kommet over i motgående kjørefelt, sier operasjonsleder Magne Tjønnøy ved Sunnmøre politidistrikt.

Ved 14-tiden ville politiet imidlertid ikke gå ut med hva de har konkludert med.

Skadene på kjøretøyene tyder på at det har vært voldsomme krefter i sving, men politiet opplyser at det foreløpig ikke er noen grunn til å si at det har vært høg fart involvert. Det er ikke mistanke om at det har vært andre kjøretøy involvert.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Omdirigering

Trafikken ble i flere timer omdirigert mens undersøkelsene pågikk.

– Bilister må regne med ventetid på begge sider av ulykkesstedet, opplyste avtroppende operasjonsleder John Kåre Flo tidlig tirsdag.

Busser slapp ved 08.20-tida forbi ved ulykkesstedet. Tungtrafikk forøvrig ble oppfordret til å kjøre om Ellingsøya eller over Valle-Magerholm. Personbiltrafikken ble dirigert om gamle Brusdalsvegen.

Den voldsomme kollisjonen skjedde ved krysset mellom nye og gamle Brusdalsvegen. Foto: Foto: Hanna Relling Berg (mms)
Føreren av lastebilen slapp fra ulykken uten fysiske skader. Foto: Nils-Harald Ånstad
Teknikere fra politiet og ulykkesgruppen til Statens vegvesen gjør undersøkelser på stedet tirsdag formiddag. Foto: Nils-Harald Ånstad