– En tilsnikelse. Dersom dette fester seg i det politiske miljøet må vi si fra, sier lederen for Maritimt Forum Nordvest, Arnfinn Ingjerd, til Sunnmørsposten. Han gjør det med et skjevt smil, uten å ville skape de store maritime bølgene av saken.

Det var etter et besøk på Haugesundskonferansen nylig at statsråden i Nærings- og handelsdepartementet tvitret om at Haugesund er Norges maritime hovedstad. Han vil satse på den maritime klyngen.

Mange hovedsteder

Konferansen bør på et bredt spekter av politikere og industrifolk, og statsråden signaliserte på nettjenesten Twitter at han ikke vil tilbake til næringsnøytralitet.

Arnfinn Ingjerd sier til Sunnmørsposten at det er mange maritime hovedsteder langs kysten. Både Stavanger, Bergen, Oslo og Ålesund er maritime hovedsteder.

– Haugsundskonferansen vil profilere Haugesund seg som landets maritime hovedstad. Jeg vil tro det er lite populært på alle de andre stedene der den maritime industrien står sterkt.

– Er ikke Ålesund med de omkringliggende kommuner landets maritime hovedstad?

– Vi har i alle fall den mest komplette maritime klyngen i landet. Det er mange hovedsteder, men med litt forskjellig profil. Bergen har for eksempel utmerket seg med tyngre deep-sea fartøyer, sier Ingjerd, som mener det er litt frekt å utrope seg til hovedstad framfor andre. Han viser blant annet til den maritime rapporten som Sunnmørsposten de siste dagene har sitert fra.

– Jeg vil ta dette opp ved neste styremøte i Maritimt Forum. Det er uheldig at enkelte miljøer prøver å profilere seg på denne måten, sier han.

Siste: Etter at artikkelen ble lagt ut på smp.no, torsdag kveld la Trond Giske ut en ny melding på Twitter: - Tror ikke Haugesund som maritim hovedstad truer møringenes trygghet på posisjonen som Norges fremste maritime fylke.

Arnfinn Ingjerd syns ikke statsråden bør svelge slagordet til Haugesundskonferansen.