Kystverket sliter med å fåsolgte luksusvillaen de ble ufrivillig eier av i forbindelse medmillionsvindelen en tidligere ansatt stod bak, melder TV 2 Nyhetene.

Mannen som er dømt til fire årsfengsel for å ha svindel Kystverket for 18,7 millioner kroner, brukte enbetydelig andel av pengene på eiendommen i ferieparadiset Hua Hin i Thailand.

Følgsmp.no på Facebook

Ingen kjøpere

Opprinnelig skal villaen hahatt en verdi på mer enn fem millioner kroner. Etter flere nedjusteringer avprisen er det fortsatt ikke meldt seg kjøpere.

Ifølge TV 2 vil Kystverket nåbli kvitt eiendommen så fort som mulig, og skal være forberedt på å selge dentil en pris helt ned mot to millioner kroner.

– Om du vil kalle det dumpingeller ikke - det er jo markedet som bestemmer hva eiendommen er verdt. Vi fårikke mer enn det høystbydende er villig til å gi, sier sjefsjurist Tormod Lundeved Kystverkets hovedkontor i Ålesund til kanalen.

Sunnmørsposten har tidligere skrevet om hvordan markedet for denne typen eiendommer har sunket betydelig de siste årene.

Les også: Bygde luksusvilla for Kystverkets pengerLes også: Tungsolgt luksusvilla

Håper på fem-sju millioner

Den domfelte mannen harundertegnet et gjeldsbrev og den tidligere arbeidsgiveren har sikret seg trekki pensjonen hans. Ifølge sjefjuristen håper de å få inntotalt fem til sju millioner kroner.

Men så langt har det pengejakten gitt magert utbytte, ogLunde anslår overfor kanalen at de kun har fått tilbake to-tre millioner kronerså langt.

Les også: Solgte «luft» for 19 millionerLes også: Dømt til fire års fengsel