Norled innstilte trafikken på ferjesambandet ferjesambandet Skjeltene, Lepsøy, Haramsøy tirsdag etter at ferja MF Kvam smalt inn i kaia på Lepsøya seint mandag.

Ferja kom i drift igjen fra klokka 10.35, men passasjerene må regne med forsinkelser.

– Ferja har fått en skade i baugen og derfor kan bare den ene enden av fartøyet brukes til å ta om bord biler, forteller regionsjef for ferjedriften til Norled, Inge Andre Utåker, til smp.no.

Sjøfartsdirektoratet har vært om bord for å finne ut hva som skjedde da ferja smalt i kaia. Utåker forklarer at årsaksforholdet ikke er fastslått, men at uhellet vil undersøkes videre.

Følg smp.no på Facebook

Pendlerfrustrasjon

Tidligere tirsdag var det satt opp skyssbåt for ferja, noe som skapte problemer for pendlere som er avhengig av å ha med bil.

– Folk er rimelig frustrerte. Vanligvis er det ganske mange biler på de tidlige ferjene. Og når det gjelder skyssbåten skal det ha vært flere mennesker som måtte stå igjen fordi det var fullt, forteller Ragnfrid Vidnes Haram.

Hun måtte la bilen stå igjen på kaia og er derfor ikke hjemme fra jobb før utpå kvelden.

Les flere nyheter fra Nordre Sunnmøre på smp.no

Verkstedopphold forlenges

Hovedferja MF Os er etter planen tilbake etter verkstedopphold tirsdag kveld. Deretter skal MF Kvam på verksted for årlig service.

Uhellet mandag kveld fører trolig til at verkstedoppholdet forlenges noe. Det skaper igjen ringvirkninger for sambandet Larsnes, Åram, Voksa, Kvamsøy. Der er miniferja MF Strandebarm er satt inn som reserveløsning for Kvam, til frustrasjon for passasjerer på sambandet.

Les også: Frustrert over miniferjeLes også: Ferjeflytting skaper problemer

Eter planen skulle MF Kvam være tilbake på dette sambandet til påske.

Les flere nyheter fra Søre Sunnmøre og Nordfjord på smp.no