1850 jenter deltok på årets jentebølge, dermed nådde ikke arrangør Valder IL målet om å sette ny rekord. I fjor deltok nemlig 1.980 jenter, ifølge Kåre Sæter hos Valder IL.

Arrangøren er likevel fornøyd med arrangement og deltakelse.

1850 jenter deltok på årets jentebølge, dermed nådde ikke arrangør Valder IL målet om å sette ny rekord. I fjor deltok nemlig 1.980 jenter, ifølge Kåre Sæter hos Valder IL. Arrangøren er likevel fornøyd med arrangement og deltakelse.

Løyperekord

Vinner av årets jentebølge ble Ida Marie Næss Bjørgul. Hun satt løyperekord med tiden 18.40. Bjørgul er orienteringsløper på elitenivå, men er nybegynner i gateløp.

- Derfor var jeg litt nervøs i forkant, men det gikk heldigvis kjempebra, sa hun fornøyd etter løpet.

Bjørgul har inntrykk av at stadig flere kaster seg på løpebølgen.

- Løping har blitt veldig populært, sier hun.

Flere løper

Dette er noe også arrangøren av Jentebølgen har merket seg.

- Ja, folk liker å holde seg i form og da er løping en aktivitet alle kan være med på. Det ser vi også i dette løpet, her deltar jenter i alle aldre, sier Sissel Walderhaug fra arrangøren IL Valder.

Enkelt å løpe

Hun får støtte av Martin Hauge-Nilsen i Kondis Møre og Romsdal.

- Generelt merkes det en oppsving i interesse i de fleste løp rundt omkring. Folk som ikke var interessert i løping før har fått øynene opp for sporten.

- Hva er grunnen til det, tror du?

- Løping er så enkelt, med lite krav til utstyr. Det eneste du trenger er et par gode sko. Løping er noe alle kan gjøre, noe Jentebølgen er et eksempel på. Det er et flott arrangement, avslutter Hauge-Nilsen.

Oppvarmingen på Kiperviktorget er alltid en viktig del av Jentebølgen. Foto: Nils Harald Ånstad
Ida Marie Næss Bjørgul vant årets jentebølge i Ålesund. Foto: Elisabeth Solvang