Politiet i Ålesund har torsdag etterforsket en henvendelse fra et vitne etter observasjon av en ung gutt med en pistollignende gjenstand ved sjukehuset på Åse. Dette førte blant annet til et søk på Tueneset hvor det foregikk et større arrangement.

Politiet gikk ut og etterlyste gutten i 12-14 årsalderen.

Les også: Jakter mulig bevæpnet guttLes også: 5000 på Regnmakerdagen

På busstopp

- Politiet ønsker å komme i kontakt med denne gutten som befant seg ved siden av bussholdeplassen ved Ålesund sykehus i tidsrommet mellom klokken 07.30-08.00 i dag tidlig, uttaler politiadvokat Yngve Skovly.

Politiet ønsker kontakt med personer som oppholdt seg ved bussholdeplassen i nærheten av sykehuset i tidsrommet mellom klokken 07.30-08.00 torsdag.

Ung gutt

Politiet har følgende beskrivelse av gutten:

• Ung gutt ca 12-14 år• Mørk blondt hår og nordisk utseende• Briller• Høyde ca 160 cm• Bekledning; ytterjakke og dongeribukse. • Buff rundt halsen, trolig grønn.• Han bar en svart ryggsekk.

- Vi ønsker å komme i kontakt med både gutten og personer som var på bussholdeplassen i tidsrommet mellom 07.30-08.00, sier Skovly.

Han presiserer at personer med opplysninger må ta kontakt, da politiet er avhengige av tips i denne saken.

Politiet kan kontaktes på telefon 02800.

Nytt vitne

Torsdag kveld opplyser operasjonsleder Johan Arnt Overøye at det aktive søket foreløpig er over.

- Men vi vil etterforske saken videre for å komme til bunns i hva som er skjedd, sier han.

Overøye forteller at det er kommet inn nye vitneobservasjoner av gutten i det aktuelle tidsrommet, men han kjenner ikke til hvorvidt det nye vitnet mener å ha sett gutten bære våpen.

Politiet opplyser fredag morgen at det ikke mener å vite guttens identitet, og at de vil fortsette undersøkelsene utover dagen.