I går formiddag bestemte Geir Kvam seg for å gå til toppen av Mjelvafjellet på Åndalsnes. Sammen med sin datter Tove, sin kamerat og kameratens sønn la de i vei med sol i nakken. Hele reisefølget kommer fra Haram kommune.

- Det var strålende sol og deilig vær for en fjelltur, forteller Kvam. som hadde hørt om mulige tordenbyger på værmeldingen.

- Jeg hadde hørt rykter om at det kom til å bli tordenvær, men hadde aldri trodd at dette skulle skje oss.

Nesten oppe

Da de var bare 3-400 meter fra toppen, ble det plutselig et kraftig regnvær og litt haggelbyger.

- Da været ble verre, prøvde vi å komme oss opp så fort som mulig. Slik at vi kunne komme oss ned igjen, sier Kvam.

Plutselig slo lynet ned, og alle fire ble svimeslått.

- Det var min datter, Tove, som voknet først. Kvam og kompisen sin sønn kom også til hektene ganske fort. Verre var det med kompisen til Kvam.

- Det tok flere minutter før jeg kjente pulsen hans og at han pustet. Men da han våknet, ringte vi med en gang til 113.

Ble raskt reddet

- Det var veldig god service da vi ringte 113. Tre hellikoptre ble sendt ut for å hente oss. Det som reiste fra Dombås var her først. Kvam og de tre andre ble fraktet til Ålesund sjukehus i to helikoptre og da Sunnmørsposten snakket med han, ventet Kvam og datteren på å bli utskrevet.

- Min kamerats bror er allerede utskrevet. Selv sitter jeg og Tove og venter på en siste sjekk før vi også blir utskrevet, sier Kvam, som er litt bekymret for sin kamerat.

- Han ligger fortsatt med smerter i kroppen. Han er våken, men har vondt.

Ikke fått skrekken

Selv etter denne skremmende opplevelsen er ikke Kvam redd for å gå i fjellet.

- Det var litt av en tilfeldighet at lynet skulle slått ned akkurat der. Det hadde heller ikke hjulpet å snu, for sjansen for å bli truffet av lynet er så minimal. Jeg tviler på at det kommer til å skje igjen med det første.