I tillegg til de 150 som deltar i det profesjonelle søket etter Anja Weløy Aarseth, deltar også rundt 150 frivillige.

Mariell Tefre fra Førde, Amalie Vatsvåg fra Stavanger og Thomas Bjerke fra Nittedal er blant de mange tidligere og nåværende studentene ved Høgskolen i Ålesund - der også Anja er student, som er med å leite. Mens Mariell og Amalie begge var ferdig med studiene ved Høgskolen i Ålesund til sommeren, er Thomas forstatt student der.

- Hvorfor stiller dere opp?

- Vi føler dette berører oss, selv om vi ikke kjenner henne. Høgskolen er et lite og tett samfunn. Dette går inn på «alle», og vi ville gjerne være med. Faktisk synes vi alle studenter som kan, bør bli med og leite, sier trioen.

De gir uttrykk for stor bekymring for den savna 21-åringen.

- På lik linje med mange andre er vi redd det kan ha skjedd henne noe. Jeg mener, hun var her om kvelden. Da er det ikke så mange her, sier Mariell - uten å utdype.

- Om en kommer hit på dagen er det jo vanligvis mye folk her. På kveldstid kan det derimot være ganske øde, sier Amalie.

Alle de tre forteller de har brukt Aksla mye sjøl og at de føler tilhørighet til området.

- Har dere klart å studere noe i dag?

- Det har faktisk gått ganske greit. Rett nok blei undervisninga noe forkorta på grunn av et møte på skolen nettopp om saka. Likevel har vi da fått gjort det vi skulle, sier Thomas Bjerke.