- Dette er en veldig trist dag, og alle har vel hatt et håp om at det skulle ende godt, sier Helge Nøstdahl som har et større hjerte for byfjellet enn de aller fleste. Som en av ildsjelene i Aksla Vel har han sammen med resten av dugnadsgjengen lagt ned mange arbeidstimer for å legge forholdene til rette for friluftsliv på Aksla.

Helge Nøstdahl har vandra rundt på Aksla siden han kunne gå.

- Og jeg er ikke i stand til å huske at det har skjedd noe så alvorlig i løpet av alle disse årene. Aksla har vært noe trygt for alle som har brukt området, og jeg håper inderlig ikke at den tragiske drapet kommer til å ødelegge det inntrykket, sier Nøstdahl.

Ta Aksla tilbake

Men Nøstdahl skjønner godt at det nok vil være mange som ei stund framover kommer til å kvie seg for å gå alene på stiene etter at det har blitt mørkt.

- Jeg forstår jo det, og alle må oppføre seg slik de føler er best. Men det hadde vært veldig trist dersom ålesunderne slutter å bruke Aksla. Vi må prøve å ta Aksla tilbake, sier han.

Brukt mye tid

Han forteller også at det er brukt mye tid på å fjerne vegetasjon rundt stiene og sette opp belysning, slik at det skal føles trygt og ferdes på fjellet.

- Og det vil Aksla Vel fortsette med?

- Selvfølgelig vil vi det, og nå håper vi at politiet greier å oppklare denne saken så fort som mulig.